Bill Gates intră în domeniul nuclear. Fostul şef de la Microsoft va construi un reactor nuclear

  • Reactorul Nuclear din Wyoming va construit de Bill Gates şi Warren Buffet.
  • Reactorul va avea o putere de 345 de megawaţi.
  • Tehnologia care se va implementa este considerată a a fi prea scumpă.
  • Costurile reactorului se ridică la 1 miliard de dolari.
8018 afișări
Imaginea articolului Bill Gates intră în domeniul nuclear. Fostul şef de la Microsoft va construi un reactor nuclear

Bill Gates intră în domeniul nuclear. Fostul şef de Microsoft va construi reactor nuclear

Se pare că divorţul nu i-a dat lumea peste cap fostului şef de la Microsoft. Prin urmare, împreună cu faimosul investitor Warren Buffet, Bill Gates vrea să construiască un reactor nuclear în statul Wyoming.
 
Mark Gordon, guvernatorul statului Wyoming s-a declarat încântat de centrala care va purta numele Natrium.
 
„Acesta este drumul cel mai rapid şi clar pentru a trece la o amprentă negativă de carbon”, a spus Mark Gordon, guvernatorul statului Wyoming.
 
El va fi amplasat pe locul unei centrale de cărbune care urmează să se închidă.
 
„Această sursă inovativă de energie curată constă într-un reactor avansat dotat cu săruri lichide utilizate pentru stocarea energiei. Este capabilă să accelereze producţia de electricitate în funcţie de cerere sau de disponibilitatea resurselor regenerabile. Tehnologia Natrium va fi disponibiliă cel târziu la sfârşitul anilor 2020. Aceasta va fi prima tehnologie avansată disponibilă pentru comercializare”.
 
Lucrările vor dura aproximativ 7 ani, iar costurile se ridică la 1 miliard de dolari.
 
TerraPower, companie înfiinţată de Bill Gates în urmă cu 15 ani, a primit deja de anul trecut o rundă de finanţare în valoare de 80 de milioane de dolari de la departamentul energetic din SUA. 
 
Miliardarul afirmă că investiţia lui este una revoluţionară. „Credem că Natrium va fi un exemplu care va genera schimbarea pentru industria energetică”, a afirmat Bill Gates. co-fondator Microsoft Corporation.
 
Totuşi, specialiştii în energie nucleară spun că reactoarele rapide pot veni cu riscuri mult mai mari comparativ cu cele convenţionale. Asta pentru că ele trebuie alimentate cu combustibil mult mai des, iar un lanţ de aprovizionare care deserveşte o astfel de unitate poate fi o ţintă atractivă pentru terorişti.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici