Ce este metaversul, noua frontieră a Internetului pe care Facebook vrea s-o construiască în Europa

  • Facebook a anunţat că doreşte să angajeze 10.000 de ingineri IT în Europa.
  • Vicepreşedinţii companiei, Nick Clegg şi Javier Olivan, susţin că Europa „va fi pusă în centrul planurilor noastre de a contribui la construirea metaversului, platforma IT a viitorului”.
  • Termenul de „metavers” a fost folosit pentru prima dată de Neal Stephenson în romanul Snow Crash.
5716 afișări
Imaginea articolului Ce este metaversul, noua frontieră a Internetului pe care Facebook vrea s-o construiască în Europa

Ce este metaversul, noua frontieră a Internetului pe care Facebook vrea s-o construiască în Europa

Bătrânul Continent se pregăteşte să devină primul Nou Continent al unei noi lumi, virtuale. Asta după ce Facebook a anunţat că va crea 10.000 de noi locuri de muncă în următorii 5 ani, în Uniunea Europeană.

Termenul de „metavers” a fost folosit pentru prima dată de Neal Stephenson, în romanul Snow Crash, un clasic al genului cyberpunk publicat în 1992. Este considerat noua frontieră a Internetului, o nouă, mare lume virtuală în care utilizatorii, prin avatarurile lor, trăiesc experienţe interactive multimedia. Un fel de evoluţie a fenomenului Second Life, spre care ţintesc deja giganţii jocurilor. Este un univers fictiv care îmbină lumea virtuală cu cea fizică.

Potrivit lui Mark Zuckeberg, metaversul ar putea fi un nou El Dorado digital, un spaţiu comun comun, aşa cum este acum Internetul, în care diverse companii de tehnologie îşi vor construi casele în care se vor muta avatarurile utilizatorilor cu smartphone-uri sau alte dispozitive.

Potrivit vicepreşedinţilor Nick Clegg şi Javier Olivan, Europa „va fi pusă în centrul planurilor noastre de a contribui la construirea metaversului, platforma informaţională a viitorului, o nouă generaţie de experienţe virtuale interconectate folosind tehnologii precum realitatea virtuală”.
.
Facebook caută „ingineri cu înaltă calificare. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu guvernele din întreaga lume. Europa este extrem de importantă pentru Facebook", confirmând investiţiile deja realizate de companie: „laboratorul european de cercetare privind inteligenţa artificială din Franţa şi sediul central al Facebook Reality Labs din Cork, Irlanda”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici