Donald Trump acuză Twitter că „se amestecă” în alegerile prezidenţiale după ce o postare a sa a fost semnalată ca „înşelătoare”

  • O postare a preşedintelui american Donald Trump pe Twitter a fost catalogată de platformă drept „înşelătoare”
  • Twitter a sancţionat conţinutul îndoielnic cu o etichetă de avertizare
  • Noua politică a platformei sancţionează dezinformarea
128 afișări
Imaginea articolului Donald Trump acuză Twitter că „se amestecă” în alegerile prezidenţiale după ce o postare a sa a fost semnalată ca „înşelătoare”

Sursa foto: profimedia

Twitter a etichetat o postare a preşedintelui american Donald Trump cu avertisment de veridicitate. Conţinutul postării oferă o perspectivă îndoielnică şi poate influenţa într-un mod eronat percepţia cititorului, astfel că decizia luată de platforma socială este în conformitate cu noua politică adoptată pentru combaterea informaţiilor false.

 

 

Sub postarea lui Trump apare mesajul „obţine informaţii despre buletinele de vot prin e-mail” emis de platformă. Utilizatorii care accesează link-ul vor fi direcţionaţi către o pagină unde afirmaţiile preşedintelui sunt catalogate drept nefondate. Pagina conţine secţiunea „ce trebuie să ştii” în care Twitter demantelează informaţiile false redactate de Trump.

Twitter s-a angajat în lupta de combatere a dezinformării, conţinutului îndoielnic şi a informaţiilor false pe care anumiţi utilizatori cu influenţă le promovează pe platformă.

Donald Trump acuză Twitter de suprimarea discursului liber. Nu este prima dată când preşedintele american iese la rampă cu afirmaţii scandaloase pe platforma de socializare. El a mai folosit platforma în trecut pentru a se certa cu politicieni şi celebrităţi. Dar acum este posibil să intre în dispută cu platforma în sine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici