După ani de amânare, platforma de social media Reddit se va lista pe Bursa din New York

Platforma de socializare Reddit a ales New York Stock Exchange ca loc de desfăşurare a debutului său bursier mult amânat, o victorie pentru bursă în lunga sa bătălie pentru listări cu rivalul Nasdaq, scrie FT, citat de Ziarul Financiar.

150 afișări
Imaginea articolului După ani de amânare, platforma de social media Reddit se va lista pe Bursa din New York

După ani de amânare, platforma de social media Reddit se va lista pe Bursa din New York

Decizia, înaintea unei oferte publice iniţiale care ar putea avea loc chiar luna viitoare, va fi considerată ca fiind cel mai recent semn încurajator de viaţă pe piaţa americană a ofertelor publice iniţiale, după doi ani de activitate limitată.

Reddit, cu sediul în San Francisco, a depus pentru prima dată o cerere confidenţială pentru o ofertă publică iniţială la Comisia americană pentru valori mobiliare şi burse la sfârşitul anului 2021, dar a amânat oferta publică, deoarece acţiunile din domeniul tehnologiei au scăzut din cauza condiţiilor macroeconomice dificile şi a unei crize a publicităţii.

Ar fi cel mai important grup tehnologic de profil care se va lista la bursa Intercontinental Exchange din New York de la apogeul boom-ului pieţei IPO din 2020-21. Grupul de software publicitar Klaviyo a fost singurul mare grup de software listat la NYSE anul trecut, în timp ce Nasdaq a atras designerul de cipuri Arm şi grupul de livrare Instacart.

Nasdaq a dominat în mod istoric piaţa listărilor în special în domeniul tehnologiei, deşi NYSE a câştigat anterior companii mari precum Uber şi Spotify. Dominaţia Nasdaq în domeniul tehnologic a ajutat-o să devanseze rivala sa ca fiind cea mai populară locaţie pentru listări la scară mai largă în ultimii ani.

O persoană apropiată companiei a declarat că aceasta urmăreşte să obţină o evaluare iniţială de cel puţin 5 miliarde de dolari atunci când va deveni publică. Aceasta a fost evaluată la 10 miliarde de dolari la cea mai recentă strângere de fonduri private, în 2021, dar evaluările companiilor private au scăzut în ultimii doi ani, pe măsură ce ratele dobânzilor au crescut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici