Forumului Economic Mondial: Maşinile vor face ”jumătate din toate sarcinile de lucru până în 2025”

  • Jumătate din toate sarcinile de lucru vor fi gestionate de maşini până în 2025.
  • Prognoza a fost realizată de Forumului Economic Mondial (WEF).
  • Cercetările Forumului au acoperit 300 dintre cele mai mari companii din lume, care angajează opt milioane de oameni din întreaga lume.
677 afișări
Imaginea articolului Forumului Economic Mondial: Maşinile vor face ”jumătate din toate sarcinile de lucru până în 2025”

Profimedia

Jumătate din toate sarcinile de lucru vor fi gestionate de maşini până în 2025, într-o schimbare care ar putea agrava inegalitatea, a prognozat un raport al Forumului Economic Mondial.
 
Grupul de opinie a declarat că o „revoluţia robotului” va crea 97 de milioane de locuri de muncă în întreaga lume, dar va distruge aproape la fel de multe, lăsând unele comunităţi în pericol, notează BBC.
 
Treburile de rutină sau posturile din administrare şi prelucrarea datelor sunt cele mai ameninţate de automatizare, potrivit WEF.
 
Dar vor apărea noi locuri de muncă în îngrijire şi economia verde.
 
Cercetările Forumului au acoperit 300 dintre cele mai mari companii din lume, care angajează opt milioane de oameni din întreaga lume.
 
Mai mult de 50% dintre angajatorii chestionaţi au declarat că se aşteaptă la accelerarea automatizării anumitor roluri în companiile lor, în timp ce 43% au considerat că sunt susceptibile să reducă locurile de muncă din cauza tehnologiei.
 
WEF a declarat că pandemia a accelerat adoptarea noilor tehnologii, deoarece firmele au căutat să reducă costurile şi să adopte noi modalităţi de lucru. Dar a avertizat că angajaţii se confruntă acum cu o dublă ameninţare din partea „accelerării automatizării şi a consecinţelor recesiunii Covid-19”.
 
”Aceste lucruri au adâncit inegalităţile existente pe pieţele muncii şi au anulat câştigurile ocupării forţei de muncă realizate de la criza financiară mondială din 2007-2008", a declarat Saadia Zahidi, director general la WEF.
 
"Este un scenariu de dublă întrerupere care prezintă un alt obstacol pentru lucrători în acest moment dificil. Fereastra oportunităţii pentru gestionarea proactivă a acestei schimbări se închide rapid.”
 
WEF a spus că, în prezent, aproximativ o treime din toate sarcinile de lucru erau gestionate de maşini, iar oamenii făceau restul, dar până în 2025 echilibrul se va schimba.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici