În premieră, dronele Ministerului Transporturilor monitorizează situaţia şantierului aflat pe centura oraşului Tecuci

  • A început prima misiune a dronelor Ministerului Transporturilor.
  • Acestea monitorizează şantierul centurii oraşului Tecuci, iar imaginile sunt publicate pe Facebook.
1561 afișări
Imaginea articolului În premieră, dronele Ministerului Transporturilor monitorizează situaţia şantierului aflat pe centura oraşului Tecuci

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Varianta Ocolitoare Tecuci, un obiectiv despre care am discutat cu autorităţile locale de la Galaţi, la întâlnirea de sâmbătă. Sunt 13 ani de când oamenii aşteaptă să se încheie lucrările. Un contract marcat ani de zile de lipsă de mobilizare şi de rezilieri. Este mult prea mult. Nu mai accept scuze şi întârzieri. Actualul constructor a început lucrările anul acesta, în luna mai. Am un singur mesaj pentru el ...Termenul de finalizare a lucrărilor este luna mai, anul viitor!”, a anunţat, marţi, pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Mesajul este însoţit de o filmare de la faţa locului, realizată cu dronele. De asemenea, pe imagini apar explicaţii privind istoricul şi stadiul lucrării. Potrivit informaţiilor, marţi, pe şantier se aflau 12 utilaje şi 25 de muncitori, iar stadiul fizic al lucrării este 68%.

Ministrul Transporturilor a decis să utilizeze dronele pentru a monitoriza marile lucrări de infrastructură din România. Şantierul de la Tecuci a fost ales pentru prima operaţiune de acest tip.

„Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor, recunosc că nu am ştiut că de 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci şi am înţeles că este un record absolut... I-am informat la rândul meu că, pe proiectul pe care l-am anunţat, de a urmări şantierele din ţară cu drone, direct, primul proiect pe care o să-l urmăresc şi o să-l vedem live pe site-ul ministerului este ăsta. Asta este ceva de domeniul incredibilului, ca de 13 ani să se lucreze. Zici că e centura Parisului”, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, ministrul Sorin Grindeanu.

La final, centura oraşului Tecuci va avea aproape 7 kilometri. Lucrarea de la Tecuci a început în urma cu 13 ani şi a avansat foarte greu după ce au fost reziliate două contracte cu firmele de construcţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici