Plăteşti cu faţa la metrou. Primul oraş din lume care a implementat tehnologia de recunoaştere facială la turnicheţi

Reţeaua de metrou a Moscovei a lansat vineri un sistem de plată a călătoriilor folosind tehnologia de recunoaştere facială în cele peste 240 de staţii ale sale, o iniţiativă despre care autorităţile au spus că este prima de acest gen din lume.

2754 afișări
Imaginea articolului Plăteşti cu faţa la metrou. Primul oraş din lume care a implementat tehnologia de recunoaştere facială la turnicheţi

Plăteşti cu faţa la metrou. Primul oraş din lume care a implementat tehnologia de recunoaştere facială la turnicheţi

Reţeaua de metrou a Moscovei a lansat vineri un sistem de plată a tarifelor folosind tehnologia de recunoaştere facială în cele peste 240 de staţii ale sale, o iniţiativă despre care autorităţile au spus că este prima de acest gen din lume.

Moscova, un oraş de 12,7 milioane, are unul dintre cele mai mari sisteme de supraveghere video din lume. Acesta a folosit tehnologia de recunoaştere facială pentru a impune carantinele COVID-19, dar şi în scopuri mai puţin onorbabile ca de exemplu indentificarea protestatarilor care participă la mitinguri politice.

Autorităţile ruse oferă acum navetiştilor opţiunea de a utiliza recunoaşterea facială pentru a plăti călătoriile cu un sistem numit „Face Pay” la turnicheţii echipaţi cu camere, relatează Reuters.

"Moscova este primul oraş din lume în care acest sistem funcţionează la o asemenea scară", a declarat Maxim Liksutov, şeful departamentului de transport al capitalei ruse, într-un comunicat.

Liksutov a spus că utilizarea „Face Pay” este voluntară şi că alte metode de plată au rămas în uz.

Pentru a utiliza metroul, călătorii înregistraţi la „Face Pay” trebuie pur şi simplu să se uite la o cameră montată pe turnichet.

Departamentul de transport al oraşului a declarat că datele călătorilor vor fi criptate şi ţinute în siguranţă. Cu toate acestea, grupurile pentru drepturile omului afirmă că sistemul ar putea submina confidenţialitatea şi drepturile omului.

Primăria Moscovei a anunţat că lansează un sistem de recunoaştere facială în metrou pentru a identifica infractorii în 2018, când Rusia a găzduit Cupa Mondială de fotbal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici