Premiul pentru cei mai proşti hackeri merge la...

  • Într-un atac asupra Spotify hackerii au obţinut informaţiile a 350.000 de utilizatori
  • Hackerii au stocat datele în cloud, într-un fişier neprotejat
  • Doi experţi în securitate cibernetică au pus stăpânire pe fişier
303 afișări
Imaginea articolului Premiul pentru cei mai proşti hackeri merge la...

Hollywood-ul te-a obişnuit cu imaginea hackerului ca fiind un tip pentru care tehnologia nu mai are niciun secret. Dar, ca în orice domeniu, şi în cybercrime există hackeri şi hackeri. Unii care chiar ştiu ce fac, alţii care fac meseria de râs.

Într-un atac recent asupra Spotify, hackerii au reuşit să pună mâna pe datele personale a 350.000 de utilizatori. N-a fost un atac orchestrat cu fineţe, ci pur şi simplu au testat useri şi parole obţinute de alţi hackeri de pe alte platforme, să vadă dacă se potrivesc şi pe Spotify. Şi s-au potrivit. Numai că fişierul cu datele extrase a fost stocat în cloud fără niciun fel de protecţie. Practic, dacă dădeai peste acel fişier, puteai să-l deschizi şi să utilizezi datele respective fără nicio problemă. Ceea ce s-a şi întâmplat. Doi experţi în cybersecurity, Ran Locar and Noam Rotem au pus mâna pe fişier şi l-au codat, spre disperarea hackerilor.

Iar dacă hackerii ar primi premii cred că aceştia ar merita din plin premiul de cel mai prost hacker al anului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici