Rolls-Royce a efectuat primul zbor electric. Prototipul s-a menţinut în aer timp de 15 minute

  • Aeronava a efectuat un zbor test de 15 minute
  • Compania Rolls-Royce susţine că prototipul are cel mai compact acumulator construit vreodată pentru un avion
  • Avionul a fost denumit sugestiv „Spiritul inovaţiei”
2680 afișări
Imaginea articolului Rolls-Royce a efectuat primul zbor electric. Prototipul s-a menţinut în aer timp de 15 minute

Sursa foto: Vimeo

Compania Rolls-Royce este cunoscută în aviaţie pentru motoarele sale cu reacţie, dar acum a făcut un prim pas spre sectorul avioanelor electrice.

Prototipul „Spiritul inovaţiei” este primul avion complet electric realizat de celebra companie. Aeronava a efectuat un zbor test de 15 minute cu un pilot la bord.

Compania a anunţat că zborul marchează începutul unei faze de testare intensivă a noului avion.

„Vom colecta date valoroase care ne pot da detalii despre performanţă sistemului electric de propulsie al aeronavei. Nu este vorba doar de depăşirea unui record mondial, tehnologia avansată a bateriei şi a propulsiei permit ca în viitorul apropiat să lansăm avioane complet electrice pe rutele cu pasageri”, au declarat oficialii companiei.

Proiectul a fost finanţat pe jumătate de Aerospace Technology Institute şi guvernul Regatului Unit, cu scopul de a crea în cele din urmă avioane de pasageri complet electrice.

Spirit of Innovation takes to the skies from Rolls-Royce on Vimeo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici