Surpriză pe piaţa smartphone-urilor. Samsung şi Apple au fost depăşite. Compania care a vândut cele mai multe telefone din lume în iunie

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a vândut mai multe telefoane în iunie decât rivalii Samsung şi Apple, potrivit firmei de cercetare Counterpoint, citată de CNBC.

29617 afișări
Imaginea articolului Surpriză pe piaţa smartphone-urilor. Samsung şi Apple au fost depăşite. Compania care a vândut cele mai multe telefone din lume în iunie

Supriză pe piaţa smartphone-urilor. Samsung şi Apple au fost depăşite. Compania care a vândut cele mai multe telefone din lume în iunie

Vânzările Xiaomi au crescut cu 26% faţă de luna precedentă, oferind companiei o cotă de 17,1% din numărul total de smartphone-uri vândute la nivel global în iunie, în timp ce Samsung şi Apple au vândut 15,7% şi 14,3% din totalul telefoanelor pentru aceeaşi perioadă.

Pentru trimestrul care s-a încheiat în iunie, Xiaomi a fost al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri în funcţie de livrări, după Samsung.

Analiştii Counterpoint au explicat că tendinţa ar putea fi temporară, deoarece o nouă creştere a cazurilor Covid-19 din Vietnam a perturbta producţia Samsung în iunie, ceea ce a dus la o penurie de dispozitive disponibile de la producătorul sud-coreean de smartphone-uri, se spune în notă.

Samsung a comunicat că se aşteaptă ca producţia să revină în curând la niveluri normale.

"De când a început declinul Huawei, Xiaomi depune eforturi consistente şi agresive pentru a umple golul creat de această scădere", a declarat Tarun Pathak, director de cercetare la Counterpoint, într-un comunicat. El a adăugat că Xiaomi s-a extins pe pieţele Huawei, precum China, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Cercetările efectuate de Strategy Analytics în această lună au constatat că Xiaomi a fost marca de smartphone de top în Europa în trimestrul II, cu o cotă de piaţă de aproximativ 25%.

Xiaomi rămâne cel mai important jucător în India - una dintre pieţele de smartphone-uri cu cea mai rapidă creştere din lume.

Anul acesta, Xiaomi a lansat smartphone-ul Mi 11 Ultra, care are un preţ de pornire de 928 dolari, precum şi primul său telefon pliabil.

Samsung este aşteptat să lanseze noi smartphone-uri high-end săptămâna viitoare la evenimentul Galaxy Unpacked. De asemenea, Apple îşi va anunţa următorul model de iPhone în septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici