Ţara din UE care impune site-urilor pentru adulţi să implementeze sisteme de verificare a vârstei utilizatorilor

Autoritatea de reglementare digitală din Franţa a avertizat site-urile web pentru adulţi că trebuie să instaleze un sistem de verificare a vârstei sau vor fi supuse unor sancţiuni legale, care pot duce chiar la interzicerea pe teritoriul ţării.

3907 afișări
Imaginea articolului Ţara din UE care impune site-urilor pentru adulţi să implementeze sisteme de verificare a vârstei utilizatorilor

Ţara din UE care impune site-urilor pentru adulţi să implementeze sisteme de verificare a vârstei utilizatorilor. Guvernul anunţă s

Într-o scrisoare văzută de POLITICO, de la începutul lunii, Consiliul Superior al Audiovizualului a instruit opt ​​situri pentru adulţi cu trafic ridicat să activeze un sistem de verificare a vârstei până la 16 martie sau riscă să fie aduse în faţa instanţei administrative, care ar putea lua măsuri de la amendare site-urilor până la închiderea site-urilor în Franţa.

Avertismentul vine după ce Parlamentul Franţei a adoptat anul trecut o lege împotriva violenţei domestice, care include dispoziţii care obligă site-urile pornografice să instaleze verificarea vârstei, fără a specifica ce mijloace tehnice ar trebui să ia.

Mai multe site-uri au cerut utilizatorilor să analizeze verificarea vârstei prin sondaje, dar până acum nu au propus guvernului niciun instrument tehnic de verificare a vârstei, potrivit unui reprezentant al site-urilor.

Îngrijorările legate de înfiinţarea unui sistem care s-ar putea baza pe verificarea unui document naţional, a unui număr de card de credit sau a unei tehnologii de recunoaştere facială se concentrează în principal pe confidenţialitate şi pe riscurile percepute ale utilizării unui act oficial pentru a vizualiza conţinut pentru adulţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici