Tehnologia previne sinucideri. Ţara cu cea mai mare rată de sinucideri a creat un sistem de prevenţie

  • Coreea de Sud are cea mai mare rată de sinucideri dintre ţările dezvoltate ale lumii.
  • Aşa că Institutul Tehnologic de la Seul a creat un program de prevenţie.
  • Sistemul foloseşte inteligenţa artificială pentru a anticipa cazurile de sinucidere.
378 afișări
Imaginea articolului Tehnologia previne sinucideri. Ţara cu cea mai mare rată de sinucideri a creat un sistem de prevenţie

Sursa foto: Youtube

Inteligenţa artificială intră în vieţile noastre din ce în ce mai mult, chiar şi fără să ne dăm seama. În ţara cu cea mai mare rată de sinucideri din lume este folosită pentru prevenţie, potrivit New York Post.

Institutul Tehnologic din Seul a dezvoltat un sistem care analizează imaginile video de pe poduri. Acolo au loc cel mai des sinucideri, iar numărul acestora a crescut pe timp de pandemie. Datele sunt apoi preluate de inteligenţa artificială care poate să descopere semnele îngrijorătoare. Astfel, autorităţile pot interveni la timp şi să salveze vieţi.
 
În Coreea există chiar şi o brigadă special creată pentru a încerca să prevină sinuciderile de pe poduri.
 
„O persoană poate că are propriul motiv să sară de pe un pod, însă viaţa lui are valoare. Mă simt mândru, dar în acelaşi timp este dulce-amărui. Este o situaţie din care toţi câştigăm dacă persoana dorea să trăiască şi i-am salvat viaţa. Dar în majoritatea cazurilor nu este aşa”, a spus Hyung-Geun Suh, căpitan Yeoudio Water Rescue Unit.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici