Video DECLARAŢIA ZILEI Iohannis, despre şansele lui Kovesi la şefia Parchetului European: Sunt bune, dar garantat nu este

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Laura Codruţa Kovesi are "şanse bune" pentru a prelua conducerea Parchetului European, dar că funcţia nu este garantată, precizând că postul de procuror-şef european nu intră la negocierile pentru comisari şi vicepreşedinţi PE.

988 afișări

"Să vă spun ceva şi cu poziţia de procuror-şef european. Eu am susţinut-o din capul locului pe doamna Kovesi şi acest lucru i l-am spus şi doamnei Kovesi şi mai multor conducători relevanţi din politica europeană. Însă aceasă poziţie nu e una care intră în negocieri cu comisarii, vicepreşedinţii de la nivelul PE. E separat şi am speranţa că acest post se poate aloca doamnei Kovesi", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a mai spus că Laura Codruţa Kovesi are "şanse bune" pentru a prelua conducerea Parchetului European, dar "garantat nu este".

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris, marţi, în contextul discuţiilor despre posibilitatea ca Laura Codruţa Kovesi să câştige postul de procuror-şef european, că se teme că rolul acesteia ar fi să blocheze României accesul la fondurile europene.

O decizie privind conducerea Parchetului European nu a fost luată încă, candidaţii rămaşi în cursă fiind Laura Codruţa Kovesi şi francezul Jean-François Bohnert.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, este favorit pentru şefia Parchetului Naţional Financiar din Franţa, corespondentul DNA, a relatat postul de televiziune TV5Monde.

Taguri:
iohannis,
kovesi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici