Legea prevede că persoanele netransportabile pot vota folosind urna specială numai dacă domiciliază în raza teritorială a secţiei de votare respective şi numai dacă se asigură secretul votului.
De asemenea, vor putea vota cu urna specială persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care sunt în executarea unei condamnări dar nu şi-au pierdut drepturile electorale, cu condiţia ca persoana privată de libertate să domicilieze în unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia se află locul de detenţie.
Solicitarea de trimitere a urnei speciale trebuie să fie scrisă personal de către solicitant şi se depune prin intermediul aparţinătorilor acestuia la secţia de votare unde persoana lipsită de libertate este arondată conform domiciliului.
La ora 21.00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea secţiei de votare. Totuşi, potrivit prevederilor legale, li se va permite să îşi exercite dreptul de vot persoanelor care la ora 21.00 se vor afla în sala unde se votează.
Potrivit Legii 35/2008, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare este obligat să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii. Atribuţiile acestuia, în această privinţă, se întind şi în afara localului de votare, în curtea acestuia, în intrările în curte, în jurul localului de vot, precum şi pe străzi şi în pieţe publice pe o rază de 500 metri.
Pentru menţinerea ordinii, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va avea la dispoziţie mijloacele de ordine necesare, asigurate de primar şi de prefect, împreună cu reprezentanţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.
În afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare, de candidaţi şi de delegaţii şi observatorii acreditaţi, nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare.