FOCUS: Românii din străinătate votează în 221 de secţii, primii vor fi cei din Noua Zeelandă

Românii din străinătate îşi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare în 221 de secţii de votare, având la dispoziţie 1.240.000 de buletine de vot - 620.000 de buletine pentru fiecare dintre cele două Camere ale Parlamentului.

16 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Românii din străinătate votează în 221 de secţii, primii vor fi cei din Noua Zeelandă

FOCUS: Românii din străinătate votează în 221 de secţii, primii vor fi cei din Noua Zeelandă (Imagine: Mediafax Foto)

Din partea Alianţei politice PSD+PC au fost acceptate, pentru Camera Deputaţilor, candidaturile lui Marian Popescu, în Colegiul uninominal 1, Tudor Panţîru, în Colegiul uninominal 2, Ana Birchall, în Colegiul uninominal 3, Armand Schor, în Colegiul uninominal 4. Marian Dan Mocanu şi Viorel Duca vor candida, din partea alianţei, pentru Senat, în colegiile 1, respectiv 2.

Din partea PNG-CD, au fost acceptate candidaturile Doinei Rizea, propusă pentru Camera Deputaţilor în Colegiul uninominal 1, Anatolie Muntean, în Colegiul uninominal 2, Milana Ştefan, în Colegiul uninominal 3, Alexandru-Sorin Nicolescu, în Colegiul uninominal 4. Pentru Senat, PNG-CD i-a propus pe Cristina-Daniela Galeş, în Colegiul uninominal 1 şi Sorin-Ioan Udroiu, în Colegiul uninominal 2.

De asemenea, a fost de acceptată o singură candidatură din partea unui independent, cea a lui Constantin-Ciuciu Timoc, pentru un mandat de deputat, în Colegiul uninominal 3.

Totodată, au fost respinse şase candidaturi, dintre care două propuneri ale Alianţei electorale - Partidul Verde Ecologist: Curelea Iulian, propus pentru Senat în Colegiul uninominal 1 şi Laurenţiu Olimpius Fulga, în colegiul uninominal 2 pentru Senat. Din partea Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale, a fost respinsă candidatura lui Nicolae Popa, pentru un mandat de deputat în Colegiul uninominal 3.

Au fost de asemenea respinse trei candidaturi din partea Partidului România Mare: Mihăiţă Voicu, propus pentru Camera Deputaţilor în Colegiul uninominal 1, Alina-Diana Nicoară, propusă pentru un mandat de deputat, în Colegiul uninominal 2, Mariana Bădan, propusă pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul uninominal 3.

Circumscripţia pentru românii din străinătate include patru colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi două colegii pentru Senat, delimitate în funcţie de zona geografică. Cele două colegii pentru Senat sunt compuse din colegiile pentru Camera Deputaţilor, suprapuse câte două.

Ministerul de Externe a anunţat că numărul total de buletine de vot stabilit pentru secţiile de vot din străinătate este de 620.000 de buletine pentru Camera Deputaţilor şi acelaşi număr de buletine pentru Senat, în total fiind 1.240.000 de buletine de vot peste hotare.

Potrivit MAE, pentru fiecare Cameră, în Colegiul 1 vor fi distribuite 300.000 buletine, în Colegiul 2 au fost repartizate 100.000 buletine, în Colegiul 3 - 120.000 de buletine, iar în Colegiul 4 au fost trimise 100.000 buletine.

Totodată, MAE precizează că a finalizat procesul de expediere a buletinelor de vot către misiunile diplomatice şi oficiile consulare româneşti din străinătate, care, la rândul lor, le vor redistribui tuturor secţiilor de votare deschise în ţara de reşedinţă.

Material realizat de Miruna Badea, miruna.badea@mediafax.ro

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici