Agenţia Europeană pentru Medicamente a adăugat un nou efect secundar al vaccinului Johnson & Johnson

Agenţia Europeană pentru Medicamente din Europa a recomandat joi adăugarea unui tip rar de inflamaţie a coloanei vertebrale ca posibil efect secundar al vaccinului COVID-19 de la Johnson & Johnson.

10843 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană pentru Medicamente a adăugat un nou efect secundar al vaccinului Johnson & Johnson

Agenţia Europeană pentru Medicamente a adăugat un nou efect secundar al vaccinului Johnson & Johnson

Rapoartele despre această afecţiune s-au aflat, de asemenea, la baza deciziei de oprire temporară a testelor în stadiile incipiente de dezvoltare atât pentru injecţiile AstraZeneca cât şi pentru J & J, care se bazează pe tehnologie similară, relatează Reuters.

Oferind actualizări cu privire la siguranţa tuturor vaccinurilor împotriva coronavirus, Agenţia Europeană pentru Medicamente a spus şi că evaluează rapoartele privind o afecţiune rară ale sângelui, cunoscută sub numele de sindrom de scurgeri capilare, după inocularea cu vaccinul Moderna.

EMA a declarat că a înregistrat şase cazuri de sindrom de scurgeri capilare şi că evaluează toate datele, dar nu este încă clar dacă există o asociere cauzală.

EMA a spus şi că în prezent nu există dovezi ale unei posibile legături între cazurile rare de sindrom inflamator multisistem şi vaccinurile pe bază de ARNm.

Agenţia a reamintit că riscurile vaccinării sunt foarte reduse, iar beneficiile depăşesc cu mult riscurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici