Video Cazul celui de-al doilea medic român care a murit de coronavirus

  • Medicul din Botoşani care a murit duminică noapte la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi avea 68 de ani
  • Potrivit DSP Iaşi femeia avusese contact pe 23 martie cu o persoană confirmată cu COVID-19
  • La prima testare, medicul a ieşit negativ, însă testul a fost reluat după câteva zile
1539 afișări

Medicul de la Spitalul Judeţean Botoşani decedat duminică noapte la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi avea 68 de ani, avea specialitatea medicină internă şi suferea de diabet zaharat şi cardiopatie hipertensivă. Medicul luase contact cu o persoană infectată cu COVID19 pe 23 martie.

"A fost efectuată o primă testare pe data de 24 martie şi rezultatul a fost negativ. Pe data de 19 aprilie se internează în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Botoşani. Este imediat efectuată cea de-a doua testare care a ieşit pozitivă de data aceasta.", a declarat luni Marius Voicescu, purătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Pe 24 aprilie medicul a fost transferat de la Botoşani la Iaşi, unde a fost internat în secţia de Terapie Intensivă.

"La acest sfârşit de săptămână am funcţionat cu terapia intensivă la maximum. Am avut patru decese în weekend, trei în cursul nopţii trecute şi a fost şi un deces care priveşte o colegă de-a noastră, o doctoriţă din Botoşani, în vărstă de 67 de ani care într-adevăr avea comorbidităţi, toţi aveau comorbidităţi, cei pe care i-am pierdut, dar nu contează nici cine este persoana, nici ce patologie avea, sigur că nu este bine când pierdem orice pacient.", a declarat Carmen Dorobăţ,  managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrvit sursei citate, în acest moment la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi mai sunt trei locuri libere la Anestezie Terapie Intensivă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici