Ce se ştie până acum despre BA.2, subvarianta Omicron: „Există unele indicii că este mai contagioasă”

Varianta coronavirusului Omicron (BA.1), este dominantă la nivel mondial, dar subvarianta BA.2, care este mai frecventă în Danemarca, pare mai contagioasă, a declarat miercuri ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke.

3908 afișări
Imaginea articolului Ce se ştie până acum despre BA.2, subvarianta Omicron: „Există unele indicii că este mai contagioasă”

„Nu există nicio dovadă că varianta BA.2 este mai severă, dar probabil este mai contagioasă", a declarat Heunicke în cadrul unei conferinţe de presă.

Linia BA.1 reprezintă în prezent 98% din toate cazurile la nivel mondial, dar în Danemarca a fost dată la o parte de BA.2, care a devenit tulpina dominantă în a doua săptămână din ianuarie, informează Reuters. Agenţia britanică de securitate sanitară a desemnat BA.2 drept o variantă în curs de investigare, afirmând că aceasta ar putea avea un avantaj de creştere.

Calculele preliminare sugerează că BA.2 ar putea fi de 1,5 ori mai infecţioasă decât BA.1, a declarat miercuri, într-o notă, principala autoritate daneză pentru boli infecţioase, Statens Serum Institut (SSI). Cu toate acestea, o analiză iniţială a institutului nu a arătat nicio diferenţă în ceea ce priveşte riscul de spitalizare pentru BA.2 în comparaţie cu BA.1.

Există unele indicii că este mai contagioasă, în special pentru persoanele nevaccinate, dar că poate infecta într-o măsură mai mare şi persoanele care au fost vaccinate", a declarat directorul tehnic al SSI, Tyra Grove Krause. Acest lucru ar putea însemna că vârful epidemiei din Danemarca se va prelungi puţin mai mult în februarie decât s-a prognozat anterior, a spus Krause.

Cazuri BA.2 au fost înregistrate şi în Marea Britanie, Suedia şi Norvegia, dar într-o măsură mult mai mică decât în Danemarca.

Danemarca a anunţat miercuri că intenţionează să elimine ultimele restricţii COVID-19 până la 1 februarie, fiind cea mai recentă ţară din Europa care a făcut acest lucru în ciuda numărului record de infecţii zilnice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici