Cercetători: Israelul poate vedea până la 2 milioane de infecţii cu COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim prevăd că valul Omicron va atinge vârful în două săptămâni, cu până la 2 milioane de cazuri active.

549 afișări
Imaginea articolului Cercetători: Israelul poate vedea până la 2 milioane de infecţii cu COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au estimat că, în aproximativ alte două săptămâni, Israelul va atinge vârful valului Omicron, cu între 800.000 şi două milioane de infecţii active.

De asemenea, ei estimează că cel mai mare număr de pacienţi cu COVID-19 internaţi în stare gravă va ajunge între 1.000 şi 2.000, iar copiii sub 11 ani vor reprezenta 2,5% dintre aceşti pacienţi.

Cercetătorii au avertizat că ratele ridicate de infecţie pot împovăra puternic atât economia, cât şi sistemul de sănătate şi au recomandat, printre altele, ca adunările să fie limitate, notează Israel National News.

Al cincilea val este de aşteptat să înceapă să scadă între 25 şi 30 ianuarie, au adăugat ei.

Săptămâna trecută, oficialii din domeniul sănătăţii au estimat că, în această săptămână, vor fi înregistrate aproximativ 50.000 de cazuri confirmate pe zi şi că, în aproximativ două săptămâni, vor fi 200.000 de cazuri confirmate pe zi.

Dr. Sharon Alroy-Preis, şeful Serviciilor de Sănătate Publică la Ministerul Sănătăţii din Israel, a declarat că „pandemia ne-a surprins în repetate rânduri, iar astăzi, 12% din morbiditatea ţării este raportată la persoanele care şi-au revenit anterior din virus. Deci este imposibil să ştim dacă şi când va fi sfârşitul. Avem un val mare de infecţii cu care să ne ocupăm”.

Totodată, Alroy-Preis a subliniat importanţa celui de-al patrulea vaccin, în special în rândul populaţiilor expuse riscului. „Recomandăm al patrulea vaccin persoanelor care prezintă risc, persoanelor cu vârsta de 60 de ani şi peste şi lucrătorilor din domeniul sănătăţii care vin în contact cu mulţi pacienţi. Acest lucru se datorează faptului că există o scădere a protecţiei după al treilea rapel”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici