Comisia Europeană aprobă un nou contract cu Moderna, pentru 300 de milioane de doze de vaccin

  • Comisia Europeană aprobă un nou contract cu grupul farmaceutic Moderna, pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19
  • Contractul prevede cumpărarea a 150 de milioane de doze de vaccin în 2021 şi opţiunea a încă 150 de milioane în 2022
  • "Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura Europei acces la 2,6 miliarde de doze de vaccin", precizează Comisia Europeană
1958 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană aprobă un nou contract cu Moderna, pentru 300 de milioane de doze de vaccin

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, un nou contract cu grupul farmaceutic Moderna, privind 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin anticoronavirus pentru statele Uniunii Europene.

"Contractul prevede cumpărarea a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin (150 de milioane în 2021 şi opţiunea a încă 150 de milioane în 2022), în numele statelor membre UE. Noul contract prevede şi posibilitatea donării de vaccinuri ţărilor cu venituri mici sau medii sau redirecţionarea spre alte state europene", anunţă Comisia Europeană, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Acest contract, al doilea semnat cu grupul farmaceutic şi biotehnologic american Moderna, se adaugă celor cu firmele BioNTech/Pfizer, AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV şi Curevac. "Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura Europei acces la 2,6 miliarde de doze de vaccin, după ce produsele de vaccinare se vor dovedi a fi sigure şi eficiente", precizează Comisia Europeană.

Uniunea Europeană a acordat până acum autorizaţii condiţionate de acces pe piaţă vaccinurilor dezvoltate de companiile BioNTech/Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

"Astăzi, asigurăm 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-Covid-19 produs de Moderna, un vaccin care este utilizat deja în Uniunea Europeană. Acest lucru ne aduce mai aproape de obiectivul nostru major: garanţia că toţi europenii au acces la vaccinuri sigure şi eficiente cât mai rapid posibil. Cu un portofoliu de 2,6 miliarde de doze, le vom putea oferi vaccinuri nu doar cetăţenilor noştri, ci şi vecinilor şi partenerilor", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici