Copiii între 12 şi 15 ani vor putea fi programaţi la vaccinare de săptămâna viitoare. Cum pot fi imunizaţi. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

  • aleriu Gheorghiţă, a anunţat că platforma de programare pentru vaccinare este în curs de optimizare.
  • De săptămâna viitoare copiii vor putea fi programaţi prin contul părinţilor.
  • Vaccinul împotriva coronavirusului produs de BioNTech / Pfizer poate fi utilizat pentru copiii cu vârsta peste 12 ani, potrivit Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA).
304 afișări
Imaginea articolului Copiii între 12 şi 15 ani vor putea fi programaţi la vaccinare de săptămâna viitoare. Cum pot fi imunizaţi. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Foto: Profimedia

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că platforma de programare pentru vaccinare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare copiii vor putea fi programaţi prin contul părinţilor.

„Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”, a transmis vineri Valeriu Gheorghiţă.

Acesta susţine că schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă, cu menţiunea că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal.

„În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Vaccinul împotriva coronavirusului produs de BioNTech / Pfizer poate fi utilizat pentru copiii cu vârsta peste 12 ani, potrivit Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA).

Fiecare stat poate decide dacă va folosi vaccinul şi de când.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici