Coronavirus în lume LIVE UPDATE 25 octombrie. Peste 45.000 de noi cazuri raportate în Franţa în ultimele 24 de ore şi în Italia se vor impune noi restricţii

  • Italia raportează un număr record de îmbolnăviri, 20.000 de persoane infectate în 24 de ore. Cetăţenii italieni se pregătesc de restricţii suplimentare.
  • În Franţa, rata pozitivităţii a ajuns la aproximativ 16%.
  • Experţii americani se tem: „Deşi am mai învins în trecut poliomielita, dacă permitem ca rata vaccinărilor să scadă şi să devină prea mică ne vom afla încă o dată supuşi riscului răspândirii comunitare a virusului”.
1237 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 25 octombrie. Peste 45.000 de noi cazuri raportate în Franţa în ultimele 24 de ore şi în Italia se vor impune noi restricţii

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 25 octombrie. Peste 45.000 de noi cazuri raportate în Franţa în ultimele 24 de ore şi în Italia se vor impune noi restricţii

COVID-19: Peste 45.000 de noi cazuri raportate în Franţa în ultimele 24 de ore

  • Departamentul francez de Sănătate Publică a anunţat 45.422 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore. Franţa a ajuns astfel la 1.086.497 de cazuri COVID-19 confirmate de la începutul crizei sanitare. Rata pozitivităţii este de aproximativ 16%, potrivit bfmtv.com.
  • În ceea ce priveşte numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu virusul, ultimele 24 de ore au mai făcut 138 de victime. De la începutul epidemiei, 34.645 de persoane pozitive pentru SARS-CoV-2 au murit.
  • Şi numărul focarelor din Franţa a rescut, alte 178 de zone de risc ridicat fiind depistate într-o singură zi. În total, în ţară sunt 2.218 clustere aflate sub anchetă epidemiologică, dintre care 519 sunt localizate în case de bătrâni.

Record de cazuri COVID-19 în Italia: Aproape 20.000 de îmbolnăviri raportate în 24 de ore. Sunt aşteptate noi restricţii

  • Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că doreşte să evite un alt episod de restricţii similare celor din prima parte a anului. Totuşi, în unele regiuni ale ţării a fost interzisă circulaţia oamenilor pe timpul nopţii, iar Guvernul va decide curând ce alte măsuri se vor aplica la nivel naţional.
  • Conte s-a angajat sâmbătă să accelereze programul de ajutor pentru întreprinderile afectate de criză, dar a declarat că săptămânile viitoare vor fi extrem de dificile. „Nu putem lăsa garda jos”, a adăugat el.
  • Potrivit unui proiect de decret citat de Reuters, sălile de sport şi piscinele publice ar putea fi închise, iar barurile şi restaurantele şi-ar putea limita programul până la ora 18. De asemenea, deplasările în afara localităţii de domiciliu nu vor fi încurajate.
  • Organizaţia americană de Sănătate PAHO recomandă atenta supraveghere a situaţiei vaccinărior împotriva poliomielitei, pentru a preveni un posibil focar.

Experţii americani se tem că SARS-CoV-2 va facilita, indirect, răspândirea altor virusuri

  • „Deşi am mai învins în trecut poliomielita, dacă permitem ca rata vaccinărilor să scadă şi să devină prea mică ne vom afla încă o dată supuşi riscului răspândirii comunitare a virusului”, spune Carissa Etienne, director al PAHO. „De aceea, e mai important ca niciodată să facem tot ce ne stă în puteri pentru a susţine eliminarea poliomielitei în regiunea noastră, aşteptând ca şi alte ţări ale lumii să atingă acelaşi obiectiv.”
  • Pandemia a pus presiune pe sistemele medicale şi a scos la iveală lipsuri, dar şi puncte tari pe care ne putem sprijini în lupta cu noul coronavirus. Sistemele de imunizare şi supraveghere epidemiologică sunt acum în vizorul public, iar informaţii despre vaccinarea antivirală au ajuns pe buzele multora.

Coreea de Nord îşi avertizează cetăţenii să se ferească de ”praful galben” care vine dinspre China, deoarece ar putea conţine şi virusul SARS-CoV-2

  • Străzile capitalei Phenian au devenit pustii după ce autorităţile au avertizat cetăţenii cu privire la pericolul de infectare cu SARS-CoV-2, din cauza ”norului de praf galben”, scrie BBC.
  • Joi, ziarul Rodnog Sinmun, principalul cotidian al guvernului, a scris despre pericolul ”prafului galben”, al invaziei cu ”virusul rău”. De asemenea, ambasadele au primit notificări şi avertizări despre ”invazia virusului” în Phenian.
  • Ambasada Rusiei din Phenian a scris pe Facebook: Ministrul de Externe din Coreea de Nord ne-a avertizat pe toţi cei din spaţiul politic internaţional să avem grijă la furtuna de praf galben şi ne-a recomandat să rămânem acasă şi să închidem cât mai bine geamurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici