Criza Covid. Ţările care au apelat la lockdown şi care sunt în urmă cu vaccinarea

  • Problemele produse de Covid persistă în Australia, Noua Zeelandă, Vietnam şi în Filipine.
  • Ţările respective au rămas în urmă cu vaccinările şi continuă să impună restricţii severe populaţiei în lupta cu virusul.
  • Evoluţia variantei Delta îi determină pe mulţi să abandoneze strategia „zero Covid”.
1141 afișări
Imaginea articolului Criza Covid. Ţările care au apelat la lockdown şi care sunt în urmă cu vaccinarea

Criza Covid. Ţările care au apelat la lockdown şi care sunt în urmă cu vaccinarea

Dintr-un instrument anti-pandemie răspândit în întreaga lume în prima fază, lockdown-ul revine în discuţie în mai multe ţări atinse de valul IV.
Mai mulţi lideri ai lumii au reluat tema. Sunt zone care au rămas în urmă în ceea ce priveşte campania de vaccinare şi care recurg încă la această măsură ca să învingă varianta Delta.

Australia

Australienii din Sydney şi Melbourne nu mai suportă! De aproape două luni, o ţin tot într-un lockdown permanent. Abia acum văd sfârşitul tunelului: premierul australian Scott Morrison a anunţat că ţara va abandona strategia „zero-Covid”, care a impus blocaje stricte, în ciuda unui număr mic de infecţii. ”A sosit momentul ca Australia să trăiască cu acest virus fără teamă de el”, a spus Morrison, care a observat că ţări europene, ca Danemarca, ridică toate restricţiile pe 10 septembrie.. A emis apoi un avertisment guvernatorilor: graniţele celor şapte state australiene vor trebui să se redeschidă imediat ce rata de vaccinare va ajunge la 70-80% din populaţie, obiectiv care trebuie atins până la Crăciun. Până în prezent, doar un sfert din populaţie este complet vaccinate (comparativ cu 50-60% dintre europeni şi americani). Campania de imunizare de aici a început târziu din cauza dificultăţilor în furnizarea şi distribuţia vaccinurilor. Dar de la mijlocul lunii august, a existat o accelerare a procesului.

Noua Zeelanda

Un blocaj naţional este în desfăşurare în Noua Zeelandă, una dintre ultimele ţări democratice care continuă strategia „Covid zero”. Măsura a fost luată la jumătatea lunii august, după un singur caz de infecţie, primul din ultimele luni. Un caz care a dat naştere unui focar cu 700 de infecţii şi aproximativ 30 de persoane au ajuns în spital. Lockdown-urile au fost prelungite cel puţin până la jumătatea lunii septembrie, dar credinţa că varianta Delta poate fi eliminată slăbeşte şi la Wellington. „Nicio ţară nu a reuşit”, a observat un consilier guvernamental vorbind pentru New York Times. Premierul Jacinda Ardern ar putea, de asemenea, să schimbe strategia, alinindu-se la alte ţări occidentale: accelerarea unei campanii de vaccinare întârziată (nici măcar 20% din populaţie nu a finalizat ciclul), tolerând o anumită răspândire a virusului pentru a menţine societatea mai deschisă.

Vietnam

Vietnamul este, de asemenea, spre sfârşitul strategiei „zero Covid”. Ho Chi Minh, oraşul epicentrului pandemiei din ţară (241.110 cazuri şi 9.974 decese, jumătate din cazurile naţionale şi 80% din decese), are în vedere redeschiderea activităţilor din 15 septembrie. Premierul Pham Minh Chinh a avertizat săptămâna trecută că Vietnamul se poate confrunta cu o lungă luptă împotriva virusului şi nu se poate baza pe carantinare pe termen nelimitat. Luna trecută, armata a fost desfăşurată în oraş, pentru a ţine oamenii în case. Doar 3% dintre vietnamezi (populaţie de 98 de milioane) sunt vaccinaţi.

Filipine

După lockdown-ul impus în regiunea Manila la începutul lunii august - 12 milioane de locuitori implicaţi - Filipine se pregăteşte să experimenteze alte măsuri identice pe zone începând cu 8 septembrie. Nu doar la nivel de regiuni sau provincii, ci la scară mai mică, decizia de impunere va depinde de conducătorii satelor. Toate astea cu speranţa că vor fi mai eficienţi, având în vedere că virusul se deplasează cu o rată de 15.000 de infecţii noi pe zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici