Video Jurnal de salvator. Cine sunt persoanele în costum de protecţie care transportă pacienţii confirmaţi cu COVID-19

  • Ştefan Baută este plutonier adjutant în cadrul ISU Bucureşti-Ilfov
  • În această perioadă, el lucrează pe echipajele care transportă pacienţii confirmaţi cu COVID-19
  • În ultima tură, el a avut 2 intervenţii la persoane aflate în stare gravă din cauza infecţiei cu coronavirus
238 afișări

 "De fiecare dată când ajungem în serviciu, ne preluăm echipamentele şi autospeciala, le verificăm"  Aşa începe fiecare zi de muncă pentru Ştefan, plutonier în cadrul ISU Bucureşti Ilfov. În ultima tură, el a avut 2 intervenţii COVID-19. A lucrat pe ambulanţa de terapie intensivă şi a intervenit la cele mai grave cazuri.

Plutonier adjutant Ştefan Baută, ISU Bucureşti Ilfov: Gravitaea cazurilor diferă faţă de cel care necesită doar transport.  Am avut un pacient preluat de la Spitalul Colentina pentru Spitalul Carol Davila, pacientă cu insuficienţă respiratorie, cu afecţiuni patologice medicale şi a trebuit asistată. Celălalt caz a fost o pacientă din Giurgiu, de la Bolintin Vale, care era confirmată, era cunoscută cu astm bronşic, la fel, a fost transportată cu echipaj medical către Spitalul Colentina. 

Chiar dacă a fost antrenat pentru astfel de situaţii, Ştefan spune că intervenţiile la cazurile grave de COVID-19 sunt unele foarte grele. "Impactul este puternic, atât pentru noi ca echipaj, cât şi pentru pacient, atunci când ne vede că venim îmbrăcaţi în alb" 

După fiecare intervenţie la cazurile de coronavirus, echipajele SMURD merg în zona de decontaminare. Toată operaţiunea durează aproximativ 60 de minute.

Plutonier adjutant Ştefan Baută, ISU Bucureşti Ilfov: Putem să spunem că este un tip de respiro, ne reîncărcăm bateriile, dacă putem să ne şi hidratăm în această perioadă, sa fim apţi pentru o nouă intervenţie.

În Bucureşti sunt 6 echipaje care pot transporta persoanele confirmate cu infecţia de SARS COV 2, dar pompierii poate suplimenta numărul echipajelor în funcţie de numărul de cazuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici