Ministerul Sănătăţii: Există stocuri de Tocilizumabum pentru tratarea bolnavilor cu forme severe de COVID-19

Ministerul Sănătăţii anunţă că a asigurat aprovizionarea spitalelor cu Tocilizumabum, pentru formele grave de SARS - CoV - 2, şi vrea o nouă metodă de repartizare a medicamentului.

2081 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Există stocuri de Tocilizumabum pentru tratarea bolnavilor cu forme severe de COVID-19

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ministerul Sănătăţii a asigurat aprovizionarea spitalelor cu medicamentul Tocilizumabum prin 2 modalităţi: în perioada august 2020- iunie 2021- prin repartiţie gratuită către spitale, iar din 31 august prin repartiţia unei cote de doze pe care spitalele au putut să o achiziţioneze direct de la producător.

„În perioada anterioară mandatului pe care l-am început eu, ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibile spitalelor care au avut în tratament pacienţi COVID-19 cu forme severe. Spitalele puteau cumpăra direct acest medicament de la producător. Până la data de 21 septembrie 2021, au fost achiziţionate 4.323 flacoane din cele peste 6000. Este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

El spune că, în prezent, există stocuri pentru tratarea bolnavilor cu forme severe de boală şi că a cerut o nouă metodologie de repartizare a acestui medicament, astfel încât să fie scurtată calea prin care acest tratament să ajungă la pacient.

Mai mult, în spitale nu trebuie să existe o presiune financiară, deoarece se decontează toate cheltuielile suplimentare pentru asigurarea tratamentului pacienţilor cu COVID-19 în perioada stării de alertă.

Ministerul Sănătăţii a încheiat un acord-cadru pentru achiziţia de Tocilizumabum. În perioada imediat următoare, în urma semnării contractelor subsecvente, vor fi furnizate, gratuit, 2.000 flacoane de Tocilizumab de 400 mg/fl şi 6.436 flacoane de 80 mg/fl spitalelor care tratează pacienţi cu forme severe de boală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici