Pacienţii cu COVID-19, internaţi în spitalele din Dolj, riscă să rămână fără oxigen

  • În Dolj, 1621 de persoane sunt acum infectate cu SARS-CoV-2
  • Peste 400 de persoane cu COVID-19 sunt internate în spitalele din Dolj
  • În Craiova, sunt peste 3 infectări la 1.000 de persoane
861 afișări
Imaginea articolului Pacienţii cu COVID-19, internaţi în spitalele din Dolj, riscă să rămână fără oxigen

Pacienţii cu COVID-19, internaţi în spitalele din Dolj, riscă să rămână fără oxigen

Bolnavii de COVID-19, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, care nu pot respira singuri, riscă să rămână fără oxigen. Contractul spitalului a expirat, iar conform legii, o nouă achiziţie de oxigen ar trebui făcută prin licitaţie publică, iar acest lucru ar putea dura luni de zile.

Adina Turcu, managerul spitalului, spune că aproximativ 200 de persoane internate aici au nevoie, zilnic, de oxigenoterapie. Aşa că a cerut Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj să aprobe achiziţia directă, în regim de urgenţă, a oxigenului.

Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Craiova: Sunt pacienţi în Terapie Intensivă care sunt dependenţi şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a face demersurile să asigurăm oxigen în continuare, cum am asigurat în primele zece luni. Zilnic consumăm aproximativ 40 metri cubi.

Peste 10 mii de metri cubi de oxigen au fost folosiţi, de la începutul epidemiei, pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Iar numărul bolnavilor pozitivi care ajung în spital este în creştere, spune Anca Ochianu, purtător de cuvânt al Prefecturii Dolj.

Anca Ochianu, purtător de cuvânt al Prefecturii Dolj: În ultima săptămână s-a constatat un trend ascendent în ceea ce priveşte îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2. În medie, 150 de pacienţi pe zi s-au internat în spitalele din judeţul Dolj. Nu poate fi făcută o estimare a trendului în următoarea perioadă deoarece acest lucru depinde foarte mult de măsurile pe care şi le ia fiecare persoană în parte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici