Ursula von der Leyen ameninţă să blocheze exporturile AstraZeneca: ”Respectaţi-vă contractul cu Europa”

  • Ursula von der Leyen a ameninţat sâmbătă că va bloca exporturile vaccinului AstraZeneca dacă Uniunea Europeană nu va primi stocurile stabilite prin contract.
  • Italia a fost prima ţară care a blocat livrarea a 250.000 de doze de ser de la AstraZeneca spre Australia.
710 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen ameninţă să blocheze exporturile AstraZeneca: ”Respectaţi-vă contractul cu Europa”

Ursula von der Leyen ameninţă să blocheze exporturile AstraZeneca dacă UE nu va primi dozele stabilite prin contract: ” Respectaţi-vă contractul cu Europa”

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat sâmbătă că va bloca exporturile vaccinului AstraZeneca dacă Uniunea Europeană nu va primi stocurile stabilite prin contract, notează Le Figaro.
 
„Avem opţiunea de a interzice orice export planificat. Acesta este mesajul nostru către AstraZeneca: respectaţi-vă contractul cu Europa înainte de a începe livrarea în alte ţări,” a declarat Ursula von der Leyen într-un interviu acordat grupului media german Funke.
 
AstraZeneca ar trebui să livreze în trimestrul al doilea 70 de milioane de doze anti-Covid, mult sub cele 180 de milioane de doze promise în contractul semnat cu UE.
 
În primul trimestru, UE a primit circa 30 de milioane de doze ale serului AstraZeneca, faţă de cele 90 de milioane prevăzute în contract.
 
UE a creat în ianuarie un mecanism de monitorizare a exporturilor de vaccinuri, după ce producătorul britanico-suedez a fost acuzat că nu îşi respectă obligaţiile contractuale. Mecanismul permite autorităţilor naţionale, după o consultare cu Comisia Europeană, să blocheze exporturi spre ţări din afara UE.
 
La începutul lunii, Italia a blocat livrarea a 250.000 de doze de ser de la AstraZeneca spre Australia. A fost prima dată când UE s-a folosit de mecanismul pentru interzicerea exporturilor. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici