Vaccinul Johnson & Johnson ajunge în România. Câte doze ale serului monodoză va primi ţara noastră. Anunţul lui Cristian Buşoi

  • Cristian Buşoi, preşedintele ITRE din Parlamentul European, a spus că vaccinul Johnson & Johnson este eficient atât împotriva tulpinii originale, cât şi împotriva variaţiilor britanice, sud-africane şi braziliene.
  • Europa este singurul continent care foloseşte în prezent patru tipuri de vaccinuri anti- COVID19.
  • 60 de mii de doze urmează să ajungă joi în România, într-o primă tranşă, care va fi distribuită către medicii de familie şi în centrele mobile.
2303 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Johnson & Johnson ajunge în România. Câte doze ale serului monodoză va primi ţara noastră. Anunţul lui Cristian Buşoi
Crsitian Buşoi, preşedintele ITRE din Parlamentul European, a spus că vaccinul Johnson & Johnson care a început să fie livrat astăzi în UE are o bună eficacitate, demonstrată, în studiile clinice, atât împotriva tulpinii originale, cât şi împotriva variaţiilor britanice, sud-africane şi braziliene. 
 
”60 de mii de doze urmează să ajungă joi în România, într-o primă tranşă, care va fi distribuită către medicii de familie şi în centrele mobile, iar până la finalul lunii iunie, producătorul Johnson & Johnson va livra, în întreaga UE, până la 55 de milioane de doze cu vaccin,” a scris Cristian Buşoi pe pagina de Facebook.
 
Acesta este de părere că serul va accelara masiv campania de vaccinare din UE, mai ales că pentru imunizare este necesară administrarea unei singure doze.
 
”În al doilea trimestru al acestui an, în UE vor fi distribuite 360 de milioane de doze din vaccinurile autorizate, mai mult de jumătate dintre aceste, 200 de milioane, produse de Pfizer – BioNTech. 
 
O veste bună a venit astăzi şi de la comisarul european pentru Piaţă Internă, Thierry Breton, care ne-a anunţat, la şedinţa grupului PPE pentru campania de vaccinare că, în Europa, a crescut la 53 numărul fabricilor autorizate pentru producţia de vaccinuri împotriva COVID-19,”  
 
Europa este singurul continent care foloseşte în prezent patru tipuri de vaccinuri anti-COVID-19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna şi Johnson&Johnson, mai scrie europarlamentarul.
 
”Aceste date ne îndreptăţesc să fim mai mult decât optimişti privind succesul campaniei de vaccinare şi a obiectivelor pe care ni le-am asumat la nivel european. Dacă totul va merge fără sincope, fiecare cetăţean ar putea fi vaccinat până la mijlocul verii, în luna iulie, şi sunt, deci, toate şansele ca viaţa să revină la normal,” adaugă Cristian Buşoi.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici