Boris Cyrulnik, un prestigios neuropsihiatru desemnat să reformeze sistemul educaţional din Franţa, vine în România

Prestigiosul neuropsihiatru Boris Cyrulnik, desemnat de Emmanuel Macron pentru a reforma sistemul educaţional din Franţa, vine în România la Conferinţă de Inaugurare a Institutului “Petit Enfance”. Evenimentul va avea loc miercuri, 13 iunie, la Institutul Francez din Capitală.

1640 afișări
Imaginea articolului Boris Cyrulnik, un prestigios neuropsihiatru desemnat să reformeze sistemul educaţional din Franţa, vine în România

Boris Cyrulnik, prestigiosul neuropsihiatru desemnat să reformeze sistemul educaţional din Franţa, vine în România

“Institutul “Petite Enfance” a format peste 650 de persoane în această tehnică educaţională, utilizată cu rezultate excelente în Europa de Nord. Când educatorul valorizează relaţia cu copilul, transmiterea informaţiei se face foarte simplu. În şcolile din Finlanda şi Suedia, educarea se face fără nicio lacrimă şi numai cu zâmbete.” – a declarat celebrul Boris Cyrulnik,  fondatorul Institutului de Formare în educaţia preşcolară “Petit Enfance” din Franţa.

Institutul “Petit Enfance Boris Cyrulnik” din Bucureşti aduce un concept educaţional nou în România şi oferă cursuri pentru formarea părinţilor sau viitorilor părinţi, bunicilor, educatorilor, persoanelor care lucrează în centrele sociale, asistentelor medicale şi oricărei persoane interesate şi implicate în dezvoltarea copiilor între 0 şi 6 ani.

Atenţia şi preocuparea lui Cyrulnik pentru educaţia copiilor a pornit din perioada copilăriei sale când a fost victima nazismului în Franţa. Provenit dintr-o familie de evrei ruşi emigranţi, Cyrulnik şi familia lui au devenit victime ale ocupăţiei germane. Că să-i salveze viaţă, părinţîi l-au lăsat într-o pensiune înainte de a fi deportaţi în Germania.

Rămas fără părinţi şi fără bani, copilul Cyrulnik ajunge într-un cămin de orfani din Bordeaux, unde o învăţătoare, Marguerite Farge se opune cu propriile resurse politicii germane şi îl ascunde în propria ei casă. În 1943, în timpul unui bombardament, mai mulţi copii evrei sunt prinşi de nemţi şi închişi la Sinagogă Mare din Bordeaux pentru a fi deportaţi.

Boris reuşeşte să fugă pe fereastră unei toalete şi întâlneşte o altă femeie care decide să-l salveze. Această îl duce la ţară şi îl angajează că salahor într-o gospodărie, sub numele de Jean Laborde. După eliberarea Franţei, mătuşa să, Dora îl ia la Paris şi se ocupă de creşterea şi educarea lui.

Propria lui trauma l-a determinat să se dedice studiului dezvoltării copiilor între 0 – 6 ani, ajungând în 50 ani de cercetare să descopere aspecte importante care influenţează dezvoltarea copiilor.

Întregul sistem de formare are la baza Teoria Ataşamentului care oferă un compendiu de date ştiinţifice în care neuroştiinţa se aliniază cu activitatea psihologilor, sociologilor şi artiştilor pentru a explică modul în care încrederea în sine le oferă copiilor şansa de a învăţa cu plăcere, îi formează pentru şcoală şi îi pune în relaţie cu elementele esenţiale din viaţă de adult. Cursurile vor începe din luna ianuarie a anului viitor.

Conferinţă din 13 iunie de la Institutul Francez din Bucureşti va fi moderată de Camelia  Veţeleanu, fosta cursantă a Institutului Petite Enfance Boris Cyrulnik din Franţa şi membru fondator al institutului din Bucureşti.

La conferinţă va participa în calitate de invitat de onoare Doamna Michele Ramis, ambasador al Franţei în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici