China interzice difuzarea galei Oscar de anul acesta din cauza unui documentar despre protestele din Hong Kong

  • China interzice difuzarea galei Premiilor Oscar anul acesta
  • Motivul cenzurii este nominalizarea la Oscar a documentarului Do Not Split
  • Documentarul de scurt metraj prezintă protestele din 2019 din Hong Kong
458 afișări
Imaginea articolului China interzice difuzarea galei Oscar de anul acesta din cauza unui documentar despre protestele din Hong Kong

În fiecare an, premiile Oscar sunt aşteptate de milioane de oameni din întreaga lume. Anul acesta însă, mai bine de un miliard de oameni nu vor putea să vadă evenimentul după ce Partidul Comunist Chinez a decis să interzică difuzarea galei.

China interzice televiziunilor să difuzeze gala Premiilor Oscar care va avea loc luna viitoare. Asta după ce un documentar despre protestele de la Hong Kong a fost nominalizat.

„Do Not Split”, realizat de video jurnalistul norvegian Anders Hammer, prezintă protestele din 2019 din Hong Kong. Documentarul arată şi puterea, în creştere, a Chinei pe fostul teritoriu al Marii Britanii. 

Luna trecută, Chloe Zhao a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun regizor pentru filmul „Nomadland”. Ea şi-a atras critici nenumărate în urma unui interviu vechi în care descria China "un loc în care minciunile sunt pretutindeni".

Un alt film care a atras reacţii dure din partea Partidului Comunist este „Mulan”. Motivul? Felul în care a prezentat cultura chineză şi faptul că a fost filmat în regiunea Xinjiang, cunoscută pentru faptul că guvernul tratează cu cruzime minoritatea grupului Uyghur.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici