Circa 2.500 de spectatori sunt aşteptaţi la maratonul "25 de ore de teatru non-stop" de la Sibiu

Aproximativ 2.500 de persoane sunt aşteptate să asiste la cele 15 spectacole şi alte evenimente incluse în maratonul "25 de ore de teatru non-stop", care va avea loc, sâmbătă şi duminică, la Sibiu, sub motto-ul "Respiră. Teatru".

314 afișări
Imaginea articolului Circa 2.500 de spectatori sunt aşteptaţi la maratonul "25 de ore de teatru non-stop" de la Sibiu

Circa 2.500 de spectatori sunt aşteptaţi la maratonul "25 de ore de teatru non-stop" de la Sibiu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Asociaţiei Culturale Bis, organizatorii maratonului "25 de ore de teatru non-stop" de la Sibiu, sub motto-ul "Respiră. Teatru", estimează că aproximativ 2.500 de spectatori vor urmări evenimentele din program - 15 spectacole, conferinţe, happening-uri şi evenimente out-door.

"Serbăm astfel Ziua Mondială a Teatrului, din 27 martie, asta înseamnă că de la ora 19.00, sâmbătă, 24 martie, până a doua zi, 25 martie, la ora 22.30, vor fi spectacole de teatru fără întrerupere, conferinţe şi workshop-uri. Avem şapte locaţii, o mulţime de artişti, estimăm un număr de cel puţin 2.500 de spectatori per total. E cea mai lungă zi teatrală a anului", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Bogdan Sărătean, preşedintele Asociaţiei Culturale Bis.

Potrivit acestuia, programul este "colorat" şi include spectacolul "Măscăriciul" de A.P. Cehov, cu Horaţiu Mălăele şi Niculae Urs, care va avea loc după Gala de deschidere programată, sâmbătă, de la ora 19.00, la sala Teatrului Naţional "Radu Stanca", şi conferinţa lui Dan Puric intitulată "Un teatru nou. Un teatru al viitorului", care va avea loc duminică, de la ora 17.00, la Sala "Thalia" din Sibiu.

"Festivalul a prins o dimensiune mai mare decât ne-am aşteptat, pentru că la prima ediţie am crezut că sărbătorim mai mult între prieteni, dar sibienii, consumatori de teatru, au răspuns foarte bine provocării noastre, provocare pentru că spectacolele se desfăşoară la ore ciudate, târziu în noapte sau dimineaţa devreme.

Anul trecut l-am avut pe Horaţiu Mălăele în deschidere, cu «Sunt un orb» şi, pentru că i-a plăcut atât de mult festivalul, a acceptat din nou să vină, cu spectacolul «Măscăriciul», găzduit de Teatrul Bulandra. Aşadar, avem în deschidere un spectacol de o valoare incontestabilă, care se joacă de şase-şapte ani cu casa închisă.

A doua zi, avem o conferinţă cu Dan Puric, care a vrut să o numească «Un teatru nou. Un teatru al viitorului», dar discursul e unul liber, va porni de la această temă şi vedem unde va ajunge. Acestea sunt highlight-urile festivalului, dar asta nu înseamnă că spectacolele celelalte sunt mai prejos, dimpotrivă. Majoritatea sunt spectacole independente, produse de asociaţii culturale sau artişti în spaţii underground, în Bucureşti sau în ţară", a declarat Bogdan Sărătean.

În timpul maratonului se va face şi trecerea de la ora de iarnă la cea de vară, momentul fiind marcat de singurul spectacol din festival produs de Asociaţia Culturală Bis.

"«Eu sunt două femei», un spectacol produs de asociaţia noastră, singurul, de fapt, în acest festival, schimbă ora la Sibiu, începe şi la ora 3.00 şi la ora 4.00 şi se termină după 5.00. E un spectacol curajos şi senzual. Apoi, pentru insomniaci, avem o comedie, pentru că trebuie să îi resuscităm, să trezim audienţa, la ora 5.30, să vedem cine va fi cu noi, anul trecut era plin", a afirmat Sărătean.

Duminică este programată "înviorarea fizică" în aer liber, moment în care va fi pornită oficial şi fântâna din Piaţa Mare.

"Vom invada Piaţa Mare în pijamale, la 10 dimineaţa, cu periuţe de dinţi, vor veni şi studenţi şi elevi, sper că vor fi în număr cât mai mare. Avem un medic oficial al festivalului care ne va arăta cum se face un periaj dentar corect. În plus, va fi pornită oficial fântâna din Piaţa Mare, în premieră anul acesta", a declarat Sărătean.

Potrivit acestuia, spectatorii care vor rezista toate cele 25 de ore vor primi ca premiu o invitaţie la următoare ediţie a festivalului.

Cele mai scumpe bilete din festival sunt la spectacolul "Măscăriciul" - 55 de lei, studenţii şi pensionarii beneficiind de un număr limitat de bilete reduse, la preţul de 40 de lei. La conferinţa lui Dan Puric, invitaţiile sunt împărţite împreună cu volumul "Fii demn!", care costă 20 de lei.

La Gala de închidere, duminică, de la 21.00, când va fi jucată piesa "Dar cu pianistul cine dansează?" la Sala Thalia, intrarea costă 25 de lei.

Abonamentul valabil la toate reprezentaţiile maratonului teatral este 42 de lei, acesta fiind valabil pentru Gala de închidere, dar nu şi la deschidere. Biletul de noapte, valabil între orele 23.00 şi 11.00, este 22 de lei, iar cel la o singură reprezentaţie este 12 lei.

Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală sau la Librăria Humanitas din Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici