Eminescu, sărbătorit cu lecturi din opera sa şi fragmente muzicale

Spectacole care includ lecturi din opera lui Mihai Eminescu şi fragmente muzicale vor avea loc joi, la centrul ArCuB, respectiv la Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română", cu ocazia celebrării a 159 de ani de la naşterea poetului, informează organizatorii celor două manifestări.

327 afișări
Imaginea articolului Eminescu, sărbătorit cu lecturi din opera sa şi fragmente muzicale

Eminescu, sărbătorit cu lecturi din opera sa şi fragmente muzicale

Spectacolul aniversar "Fragmentarium", care include lecturi din proza lui Eminescu de Eliza Bercu, alternate cu piese cântate la pian de Verona Maier, şi care celebrează 159 de ani de la naşterea poetului, va avea loc joi, la Sala ArCuB, informează organizatorii.

Spectacolul "Fragmentarium" este regizat de Petru Maier.

Un alt eveniment dedicat celebrării a 159 de ani de la naşterea lui Eminescu se va desfăşura, tot joi, la Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română".

Spectacolul include un recital de poezie şi muzică clasică, dublat de vernisajul unei expoziţii de pictură şi grafică, dedicată poetului.

Printre poeziile care vor fi recitate se numără "Somnoroase păsărele", "Odă (în metru antic)" şi "Dorinţa". Poeziile vor fi recitate de Silviana Vişan şi Marius Miron.

Tamara Dică va interpreta, la violă, piese de Johann Sebastian Bach şi Max Reger.

Evenimentul, organizat de Fundaţia Ileana Mustatza şi de Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română", va fi prezentat de actorul Axel Moustache.

Printre artiştii ale căror lucrări sunt incluse în expoziţia de pictură şi grafică se numără Lisandru Neamţu, Daniela Frumuşeanu şi Ileana Dragomirescu.

Expoziţia de pictură şi grafică va fi deschisă până duminică.

Citeşte şi:

Dezbateri şi noi volume din seria "Manuscriselor" lui Eminescu

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici