Festivalul Internaţional de Teatru Idiş marchează şapte decenii la Teatrul Evreiesc de Stat

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş - Tes Fest are loc în perioada 7-14 octombrie, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Teatrului Evreiesc de Stat, cu această titulatură, şi a 142 de ani de la înfiinţarea primului teatru profesionist de limbă idiş din lume în România.

119 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional de Teatru Idiş marchează şapte decenii la Teatrul Evreiesc de Stat

Festivalul Internaţional de Teatru Idiş marchează şapte decenii la Teatrul Evreiesc de Stat

În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Idiş - Tes Fest vor fi prezente trupe de teatru profesioniste de limbă idiş din întreaga lume - SUA, Israel, Franţa, Republica Moldova, Austria, Polonia -, formaţii şi interpreţi de muzică klezmer de renume mondial, menite să aducă în atenţia publicului cultura idiş, sub toate aspectele sale.

Tes Fest va include şi o serie de evenimente conexe: workshop-uri de cultură idiş realizate de mari personalităţi artistice, întâlniri tematice, proiecţii de film, dar şi două expoziţii despre istoria şi activitatea Teatrului Evreiesc din România.

Festivalul Internaţional de Teatru Idiş - Tes Fest se adresează publicului larg, de toate categoriile de vârstă, şi îşi propune să deschidă, prin mijloace de expresie specifice, o poartă de cunoaştere, contribuind astfel la înţelegerea, acceptarea şi apropierea între culturi, arată organizatorii.

Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti doreşte să aducă în atenţia publicului larg specificul unic al culturii idiş, prin prezentarea acesteia în contextul cultural actual, dar şi să sporească interesul pentru realizarea unei mai bune comunicări interculturale, prin schimbul de experienţă cu comunităţi care promovează cultura idiş în lume, conservarea tradiţiei culturale evreieşti în România şi transmiterea patrimoniului cultural evreiesc prin mijloace artistice în întreaga lume. Instituţia are ca scop principal păstrarea şi promovarea teatrului şi culturii de limbă idiş, cultivarea şi promovarea tradiţiilor evreieşti, propagarea culturii prin cunoaşterea limbii, literaturii şi tradiţiilor, susţinând de peste şase decenii multiculturalismul şi plurilingvismul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici