"Folia, Shakespeare & Co", de Gigi Căciuleanu, în avanpremieră pe 23 şi 24 aprilie, la Metropolis

O montare inedită a spectacolului "Folia, Shakespeare & Co", realizată de coregraful Gigi Căciuleanu, va avea avanpremiera la Teatrul Metropolis din Bucureşti, pe 23 şi 24 aprilie, de la ora 19.00, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

97 afișări
Imaginea articolului "Folia, Shakespeare & Co", de Gigi Căciuleanu, în avanpremieră pe 23 şi 24 aprilie, la Metropolis

Gigi Căciuleanu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Distins cu Premiul pentru Forţarea limitelor la Gala Mediafax 2014, desfăşurată în martie, coregraful Gigi Căciuleanu reuşeşte prin această montare să îl readucă pe William Shakespeare în actualitate, punându-l faţă în faţă cu societatea contemporană, chiar la 450 de ani de la naşterea acestuia.

"În aceste oglinzi deformante, lucrurile se inversează. Nebunii devin înţelepţi, iar înţelepţii nu-şi mai dau seama cât de smintiţi sunt. Textele lui Shakespeare ne apar ca acel mesaj trimis în spaţiul cosmic, redus la esenţe, concis şi schematic, de o aparenţă cât se poate de simplă şi naivă, dar conţinând, la adresa inteligenţelor extreterestre, într-un mic dreptunghi cu desene ca de copil, suma informaţiilor despre umanitate", spune Gigi Căciuleanu.

Spectacolul "Folia, Shakespeare & Co" este produs de Fundaţia Art Production, în parteneriat cu Teatrul Metropolis, şi va fi jucat în avanpremieră pe 23 şi 24 aprilie, următoarele reprezentaţii fiind programate în luna mai.

"Folia, Shakespeare & Co" este parte a unui turneu naţional şi internaţional pe care Gigi Căciuleanu Romania Dance Company îl va susţine în această toamnă. "Sunt românii altfel?" este provocarea pe care o lansează spectacolul şi turneul. Trecând prin Ion Luca Caragiale şi William Shakespeare, turneul le propune românilor o viziune nouă asupra unei teme sensibile, identitatea naţională: "românii nu sunt diferiţi, ci universali".

Coregraf, balerin şi profesor de talie internaţională, Gigi Căciuleanu este director artistic al Baletului Naţional din Chile din anul 2001. Îşi împarte activitatea de creaţie coregrafică între Compania sa din Paris, Baletul Naţional Chilian şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa.

În 2002 a primit la Santiago premiul Altazor, echivalent chilian al Oscarului, pentru spectacolul "Gente". În 2003 a fost numit cel mai bun coregraf internaţional al anului de Cercul Criticilor de Artă din Chile.

Gigi Căciuleanu a primit în Franţa titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, iar în România a fost decorat cu Steaua României în grad de Cavaler.

Predă tehnica sa specifică şi transmite stilul său original de dans contemporan sub formă de ateliere şi masterclass în instituţii de prestigiu, precum Conservatorul Naţional Superior La Villette, L' Ecole de l' Opéra de Paris, Conservatoarele Naţionale franceze: Boulogne - Billancourt, Annecy, Chambéry şi Rennes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici