Funcţionarii publici din Singapore nu vor mai avea acces la Internet la serviciu

Funcţionarii publici din Singapore nu vor mai avea dreptul, începând din mai 2017, să acceseze Internetul de pe computerele de serviciu, din raţiuni de securitate, informează BBC News online.

1374 afișări
Imaginea articolului Funcţionarii publici din Singapore nu vor mai avea acces la Internet la serviciu

Funcţionarii publici din Singapore nu vor mai avea acces la Internet la serviciu (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

"Măsura are rolul de a bloca eventualele scurgeri de informaţii prin emailurile personale, în contextul sporirii securităţii", au declarat surse citate de ziarul The Straits Times.

Decizia vizează toţi funcţionarii publici, inclusiv membrii Guvernului din Singapore.

Cetăţenii au reacţionat şocaţi la această decizie, care va fi aplicată din mai 2017.

Există voci care sugerează că măsura se va aplica şi în cazul profesorilor, chiar dacă aceştia nu lucrează cu informaţii sensibile.

"Este vorba de o decizie menită să creeze un mediu de lucru mai sigur", a argumentat Autoritatea pentru Dezvoltarea Informatică (Infocomm).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici