Google îl sărbătoreşte pe Eiji Tsuburaya, creatorul monstrului Godzilla - VIDEO

Google îl sărbătoreşte, marţi, pe Eiji Tsuburaya, un pionier al efectelor speciale şi creatorul personajului Godzilla, unul dintre cei mai cunoscuţi monştri din lume, printr-un logo special, care marchează împlinirea a 114 ani de la naşterea cineastului japonez.

1028 afișări
Imaginea articolului Google îl sărbătoreşte pe Eiji Tsuburaya, creatorul monstrului Godzilla - VIDEO

Google îl sărbătoreşte pe Eiji Tsuburaya, creatorul monstrului Godzilla - VIDEO

Noul logo publicat marţi pe google.ro este unul interactiv şi îi invită pe internauţi să realizeze propriul filmuleţ, în stilul celor cu personaje create de Eiji Tsuburaya.

De asemenea, prin intermediul unui buton special, internauţii pot să trimită logoul dedicat lui Eiji Tsuburaya prin e-mail, dar şi spre a fi publicat pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Eiji Tsuburaya (7 iulie 1901 - 25 ianuarie 1970) a fost un creator japonez de efecte speciale. De-a lungul carierei sale care s-a întins pe 50 de ani, Tsuburaya a lucrat la aproximativ 250 de filme, inclusiv la prima peliculă "Godzilla", din 1954, dar şi la serialul de succes "Ultraman", care a fost difuzat la nivel internaţional şi este o importantă creaţie a culturii populare din Japonia, conform independent.co.uk.

Supranumit "părintele monştrilor", Eiji Tsuburaya este considerat şi naşul efectelor speciale japoneze, un domeniu din industria filmului în care Japonia a fost lider timp de decenii.

Multe dintre efectele speciale create de Eiji Tsuburaya pentru primele filme SF din Japonia au fost revoluţionare. Totodată, efectele speciale pe care acesta le-a folosit în primul film din seria "Godzilla", din 1954, au folosit ca sursă de inspiraţie pentru nenumărate alte pelicule cu monştri, care au devenit populare la nivel internaţional începând de la acel moment.

Totodată, pentru a adăuga realism creaţiilor sale, Tsuburaya a folosit tehnici de iluminare şi de filmare inovatoare.

Pe de altă parte, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Eiji Tsuburaya a creat mai multe filme de război, care au fost promovate de guvernul japonez pentru valoarea lor propagandistică. După război, din cauza implicării sale în acesta, activitatea sa cinematografică a fost iniţial îngreunată. Ulterior, Eiji Tsuburaya şi-a înfiinţat propria companie şi a lucrat la numeroase filme legendare.

A continuat să lucreze până la moartea sa, la vârsta de 68 de ani, în 1970, ultima peliculă SF la care a colaborat fiind "Latitude Zero", din 1969.

Franciza "Godzilla" este una dintre cele mai mari din cinematografie, cu aproape 30 de filme realizate în Japonia şi cinci în SUA - printre care şi cel din 1998 al lui Roland Emmerich, cu Matthew Broderick.

Seria "Godzilla" a debutat în 1954, primul film, foarte apreciat de public şi critică, fiind regizat de Ishiro Honda. Totuşi, versiuni mai recente, cum ar fi cea din 1998, turnată la Hollywood, în regia lui Roland Emmerich, au eşuat în încercarea de a impresiona fanii şi criticii.

Remake-ul din 2014, regizat de Gareth Edwards, o coproducţie Legendary Pictures şi Warner Brothers, lansat în mai 2014, a readus însă monstrul în atenţia publicului.

O continuare a filmului "Godzilla 3D" va fi lansată pe 8 iunie 2018, în regia aceluiaşi Gareth Edwards, conform presei internaţionale.

Potrivit poveştii originale, personajul Godzilla, un monstru reptilian care suflă flăcări, al cărui nume este o combinaţie între cuvintele japoneze "balenă" şi "gorilă", a apărut în urma unei mutaţii genetice cauzate de efectuarea de teste nucleare.

Godzilla, care este considerat o figură emblematică a filmului japonez, are şi o stea pe celebrul Walk of Fame de la Hollywood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici