solidaritate  Video Hristos a înviat! în variantă classical crossover. 100 de artişti îşi unesc vocile pentru a transmite un mesaj de speranţă şi solidaritate

  • 100 de artişti şi-au unit de la distanţă vocile pentru a cânta Hristos a înviat! în varianta classical crossover compusă de Andrei Tudor
  • Iniţiativa aparţine Orchestrei Simfonice Bucureşti şi centrului Creart
  • Artiştii s-a înregistrat fiecare cu telefonul mobil, sunetul şi imaginea fiind ulterior montate de Andrei Tudor şi Andrei Bucura
1397 afișări

La iniţiativa compozitorului Andrei Tudor şi a Orchestrei Simfonice din Bucureşti, cu sprijinul Creart, 100 de artişti şi-au unit de la distanţă vocile şi au cântat "Hristos a înviat!", un classical crossover scris de compozitorul Andrei Tudor. Cele 100 de voci aparţin Corului de Copii Sunetul muzicii, Grupului Vocal Acapella, precum şi unor artişti cunoscuţi ai muzicii pop, dar şi ai scenei lirice.

Artiştii s-au înregistrat şi s-au filmat singuri, cu ajutorul telefoanelor mobile. Participarea tuturor a fost pro bono. Clipurile rezultate au fost ulterior prelucrate cu ajutorul programelor de editare audio şi video.

Cătălin Opriţoiu, managerul Orchestrei Simfonice Bucureşti:

Este o muncă care cere foarte multă migală, să pui împreună 100 de track-uri separate şi să le faci să sune ca un tot. Este meritul lui Andrei Tudor, din acest punct de vedere el a fost cel mai implicat şi a muncit cel mai mult, iar Andrei Bucura a realizat montajul video.

Andrei Tudor, compozitor:

Ideea ne-a venit în completarea proiectului pe care l-am realizat acum două săptămâni, când am adunat împreună 47 de instrumentişti din toate colţurile lumii şi din multe oraşe din ţară, pentru a interpreta un vals dedicat cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei cu virusul. "Valsul speranţei" este o compoziţie a tatălui meu, Ionel Tudor, şi sigur că ni s-a părut foarte potrivită în aceste momente dificile, în care nu trebuie să ne pierdem speranţa.

Cătălin Opriţoiu:

Deja cele două pot fi privite ca o serie de proiecte, în care ne propunem să vorbim despre solidaritatea artiştilor şi despre faptul că muzica nu se opreşte, rămâne vie. Chiar dacă lumea s-a oprit şi oamenii trebuie să stea acasă şi să păstreze distanţa, rolul nostru e să le aducem bucurie şi speranţă. Muzica este în continuare vie şi ajunge în casele oamenilor.

Andrei Tudor

Vreau să subliniez că ambele proiecte au implicat copii. Sunt mândru că şi fiica mea, Maia Tudor, a cântat un vers spre final. Participarea copiilor un aspect foarte important, care transmite un mesaj pozitiv, de încredere. Iar momentul actual, în care creştinii sărbătoresc Paştele de la distanţă, este unul cum nu se poate mai potrivit pentru a vorbi despre încredere, despre speranţă. Este datoria noastră, a artiştilor, să aducem speranţă în casele oamenilor.

Pentru ca toate înregistrările să fie în sincron, artiştii au primit o piesă-ghid, cu metronom, care substituie dirijorul. Cântecul scris şi dirijat de la distanţă de Andrei Tudor, pe versurile Andreei Andrei, a fost publicat pe Youtube în Vinerea Mare, pentru a da timp oamenilor să-l asculte înainte de Paşte.

Cătălin Opriţoiu

Am acţionat şi noi în spiritul în care se petrec lucrurile în această perioadă. Lumina a fost împărţită mai devreme, Paştele la fel. Am crezut de cuviinţă să publicăm şi noi cu o zi mai devreme acest mesaj, pentru ca urarea noastră de "Hristos a înviat!" să aibă timp să-i găsească pe toţi cei care se află în izolare şi, mai ales, pe toate cadrele medicale care sunt în prima linie.

Artiştii care au dat voce speranţei de Înviere sunt: Luminiţa Anghel, Paula Seling, Nico, Oana Sârbu, Adrian Daminescu, Mihai Georgescu, Doru Todoruţ, George Miron, sopranele Felicia Filip, Irina Iordăchescu, Irina Baianţ, Laura Bretan, tenorii Marcel Pavel, Vlad Miriţă şi Andrei Lazăr, Grupul Vocal Acapella (condus de George Miron) şi Corul de Copii Sunetul Muzicii (condus de Cristina Manoliu).

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici