Încep înscrierile la cea mai mare competiţie de fotografie din lume, Sony World Photography Awards!

Pe 1 iunie încep înscrierile pentru Sony World Photography Awards, cea mai mare competiţie de fotografie din lume, organizată de World Photography Organisation şi care în 2017 va aniversa cea de-a zecea ediţie.

300 afișări
Imaginea articolului Încep înscrierile la cea mai mare competiţie de fotografie din lume, Sony World Photography Awards!

Încep înscrierile la cea mai mare competiţie de fotografie din lume, Sony World Photography Awards!

Pe lângă competiţiile Professional, Open, Youth şi Student Focus, o altă miză este identificarea celui mai bun fotograf din România.

Sony World Photography Awards identifică în fiecare an cele mai bune fotografii din lume. Competiţia se adresează tuturor fotografilor şi reprezintă o voce autoritară în industria fotografică, putând modela carierele fotografilor câştigători şi ale finaliştilor. În fiecare an, competiţia atrage artişti consacraţi şi tineri talentaţi, prezentând unei audienţe globale cele mai bune fotografii din lume realizate în ultimele 12 luni.

"Este o onoare să mă regăsesc pe aceeaşi listă cu atâţia artişti uimitori! Este incredibil… Câştigarea acestui premiu mă motivează să creez lucrări mai frumoase şi să mă dezvolt ca artist fotograf", spune Cristina Venedict, câştigătoare a premiului Romania National Award în 2016.

"Câştigarea premiului la categoria Portret mi-a schimbat viaţa!Pe plan profesional, premiul m-a ajutat decisiv să-mi lansez cariera", spune Sophie Gamand, câştigătoare la categoriaProfessional Portrait în 2015

"Premiul a atras mai multă atenţie asupra lucrărilor mele, iar din acel moment am început să primesc mai multe propuneri de colaborare şi oportunităţi profesionale”, spune Kylli Sparre, câştigătoare la categoria Open Enhanced în 2014.

"Premiul mi-a schimbat viaţa şi dincolo de nivelul ridicat de vizibilitate mi-a oferit oportunitatea de a crea relaţii solide de prietenie şi colaborări profesionale, pe care în mod normal nu le-aş fi obţinut” - Andrea Roseate, locul 3 la categoria Professional Candid în 2016 şi câştigătoarea premiului naţional în Italia, în 2015

Înscrierea în concurs este gratuită, iar fotografii amatori şi profesionişti pot aplica AICI la oricare din cele patru concursuri: Professional; Open; Youthşi Student Focus.Noul website le oferă fotografilor câştigători o expunere mai bună şi dispune de un proces de înscriere simplificat.

Înscrierile pentru premiul naţional -Romania National Award– se realizează prin selectarea automată a participanţilor cu naţionalitate română înscrişi la oricare din cele zece categorii Open.

Pentru ediţia din 2017 vor fi incluse noi categorii în toate competiţiile, ceea ce le va permite fotografilor să îşi forţeze limitele creative.Mai multe detalii despre definiţiile competiţiilor şi ale categoriilor sunt disponibile aici.

Printre premiile din cadrul Sony World Photography Awards se numără: Echipament foto Sony de ultimă generaţie, 25.000 $ (USD) pentru câştigătorul titlului ”Fotograful Anului”, 5.000 $ (USD) pentru câştigătorul competiţiei Open, echipament foto digital Sony pentru câştigătorii competiţiilor naţionale, prezentarea lucrărilor la expoziţia Sony World Photography Awards din Londra, includerea lucrărilor în catalogul anual Sony World Photography Awards, expunere la nivel global şi recunoaşterea realizărilor.

Scott Gray, CEO al World Photography Organisation, a declarat: "Suntem foarte mândri de aniversarea celei de-a zecea ediţii a competiţiei.De la lansarea din 2007, Sony World Photography Awards a crescut constant atât cantitativ, cât şi ca nivel de notorietate. De-a lungul anilor am descoperit şi celebrat o varietate largă de fotografii. Sunt onorat de faptul că fotografi din noua generaţie au beneficiat de premii pentru a-şi lansa carierele şi că fotografii cunoscuţi şi-au putut lărgi reţeaua de contacte din industrie.Avem misiunea de a provoca fotografii să-şi descopere limitele creative în următorii ani."

Ediţia din 2016 a Sony World Photography Awards a atras un număr-record de 230.103 de înscrieridin 186 ţări. Fotojurnalistul iranian Asghar Khamseha câştigat premiul ”Fotograful Anului” în 2016, cu seria ”Fire of Hatred”, în timp ce distincţia ”Romania National Award” i-a fost acordată Cristinei Venedict.

Lista finaliştilor Sony World Photography Awards va fi anunţată pe 28 februarie, câştigătorii competiţiilor Open şi National vor fi anunţaţi pe 28 martie, în timp ce lista completă de câştigători va fi prezentată pe 20 aprilie 2017, lucrările urmând a fi expuse în cadrul vernisajului de la Somerset House din Londra, între 21 aprilie şi 7 mai 2017.

Imaginile câştigătoare şi finaliste din 2016 sunt disponibile lapress.worldphoto.org

Despre World Photography Organisation

World Photography Organisationoferă suport pentru fotografii profesionişti şi amatori, respectiv studenţii de fotografie, oferind o platformă globală de comunicare pentru industria foto. Obiectivul organizaţiei constă în ridicarea nivelului de discuţie din lumea fotografiei, crescând nivelul de notorietate şi de apreciere pentru arta fotografică şi celebrând lucrările fotografilor.

La ora actuală portofoliul World Photography Organisation includeSony World Photography Awards, cea mai mare competiţie de fotografie din lume, şiPHOTOFAIRS, o serie de târguri internaţionale de artă dedicate fotografiei, cu ediţii dedicate în Shanghai şi San Francisco. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, de gaming, pentru comunicaţii pentru segmentele consumer şi profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment şi mediul online, Sony are o poziţie de lider absolut pe segmentele electronicelor şi divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015 vânzări consolidate de aproximativ 68 miliarde de dolari. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici