Motivul pentru care postul de televiziune BBC este anchetat. Cei găsiţi vinovaţi riscă până la 15 ani de închisoare

Postul britanic de televiziune BBC este investigat în Thailanda pentru că l-ar fi defăimat pe noul rege thailandez, după ce a făcut publică o fotografie a acestuia care a atras critici în mediul online, informează site-ul ziarului The Independent.

6191 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care postul de televiziune BBC este anchetat. Cei găsiţi vinovaţi riscă până la 15 ani de închisoare

Motivul pentru care postul de televiziune BBC este anchetat. Cei găsiţi vinovaţi riscă până la 15 ani de închisoare

Comportamentul ofensator faţă de un monarh aflat la conducere este considerat un delict major în Thailanda şi poate fi pedepsit cu până la 15 ani de închisoare.

Monarhia constituţională din Thailanda s-a aflat în atenţia publică internaţională încă din 13 octombrie, când fostul rege Bhumibol a murit la vârsta de 88 de ani, după 70 de ani de domnie.

Fiul său, Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, a fost proclamat rege. În urma evenimentului de încoronare care a avut loc joi, postul BBC în limba thailandeză a făcut publică o fotografie a acestuia. Aceasta a fost extrem de răspândită în mediul online, iar unii thailandezi au afirmat că fotografia este insultătoare faţă de noul rege.

”Autorităţile trebuie să ancheteze această problemă. Este de datoria lor să investigheze orice acţiune care este împotriva legii”, a declarat ministrul Apărării Prawit Wongsuwan.

Postul BBC a refuzat să comenteze acuzaţiile aduse.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici