- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (13.05.2015, 15:08)
- Aurelia Alexa
Noaptea Muzeelor: Arii din spectacole de operetă, interpretate în Cimitirul Bellu
Artiştii Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian" vor interpreta în Cimitirul Bellu din Capitală, sâmbătă, momente din spectacole celebre de operetă şi musical, iar intrarea la evenimentul organizat pentru Noaptea Muzeelor va fi liberă.
Urmărește
1240 afișări
Noaptea Muzeelor: Arii din spectacole de operetă, interpretate în Cimitirul Bellu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Concertul "Dolce Vita", pus în scenă de artişti ai Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian", va fi prezentat bucureştenilor în Cimitirul Bellu, sâmbătă, de la ora 21.00, când vor fi interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de operetă şi musical, informează Primăria Capitalei.
În cadrul evenimentului "Noaptea Muzeelor", Irina Baianţ, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Adrian Nour şi Cătălin Petrescu, acompaniaţi de Orchestra şi Corul Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian", vor interpreta arii din spectacolele de operetă "Contesa Maritza", "Silvia" şi "Prinţesa Circului" de Emmerich Kalman, "Secretul lui Marco Polo" de Francis Lopez, "Liliacul" de Johan Strauss-fiul, precum şi melodii din musicalurile "Mizerabilii" de Claude Michel Schonberg, "Jesus Christ Superstar" de Steve Balsamo, "Notre Dame" de Riccardo Cocciante, "Apocalipsa iubirii" de Ernest Fazekas, dar şi din cea mai recentă premieră a Teatrului de Operetă, celebrul musical "Fantoma de la Operă" de Andrew Lloyd Webber.
În cadrul evenimentului, pianistul Ştefan Doniga va interpreta un fragment din unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru pian şi orchestră compuse de W.A. Mozart.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Bătălia pentru TikTok: război digital între SUA şi China sub pretextul securităţii naţionale
-
„Ajutoare” suplimentare pentru armata lui Putin? Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Ion Cristoiu: Ce-ar trebui să înveţe orice Conducător de azi din Căderea lui Ceauşescu
Potrivit Primăriei Capitalei, fragmentele interpretate în cadrul evenimentului de la Cimitirul Bellu fac parte din spectacolul "Dolce Vita", pus în scenă de Dragoş Galgoţiu, ce va avea premiera în luna iunie, la Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian".
Activităţile organizate în Cimitirul Bellu de Primăria Capitalei, prin Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, vor începe sâmbătă, de la ora 19.00, când bucureştenii, ajutaţi de ghizi, vor putea cunoaşte istoria personalităţilor din Cimitirul Bellu, dar şi poveştile mai puţin cunoscute ale unor lucrări din ansamblul muzeal, cum ar fi: Doamna cu umbrela, Fraţii Poroineanu, Monsenior Ghyka, Aviator Bănciulescu, Capela Marghiloman.
De asemenea, de la ora 22.30, după spectacolul Teatrului de Operetă, bucureştenii vor putea să vizioneze filmul artistic "Întâlnire cu Joe Black", ai cărui protagonişti sunt Anthony Hopkins şi Brad Pitt.
În faţa capelei din Cimitirul Bellu va fi amplasată o scenă şi un ecran, iar pe aleea principală vor fi puse scaune.
"Primăria Municipiului Bucureşti continuă seria evenimentelor unicat organizate în Cimitirul Bellu. Anul trecut, peste 20.000 de bucureşteni au vizitat muzeul, iar piesa de teatru «Viaţa de cimitir», regizată de Rodica Popescu Bitănescu, a fost foarte apreciată de public", se arată în comunicatul municipalităţii.
Ajuns în 2015 la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi.
Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM). În această zi, numeroase muzee, în parteneriat cu alte instituţii de cultură, îşi deschid liber porţile, simultan, până târziu în noapte.
Anul trecut, în România, la Noaptea Muzeelor au participat peste 150 de instituţii muzeale şi organizaţii de cultură şi educaţie din aproximativ 50 de localităţi.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cutremur în lumea televiziunii din România! Prezentatoarea-vedetă a postului a demisionat! Declarații în premieră! A fost vreme de 11 ani printre cele mai apreciate figuri din trustul Antena
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe