Nu îi lăsaţi să vă omoare, să omoare un teatru în care s-au înfăptuit minuni! - protest ONB, ora 14,30

Ministrul Vlad Alexandrescu a anunţat rezolvarea stării conflictuale de la Opera Română. Cu toate acestea, la mai puţin de o oră s-a anunţat un protest de amploare în faţa Operei Române. „Arta nu este pentru laşi, pentru ticăloşi şi business! - este îndemnul sopranei Irina Iordăchescu

615 afișări
Imaginea articolului Nu îi lăsaţi să vă omoare, să omoare un teatru în care s-au înfăptuit minuni! - protest ONB, ora 14,30

Nu îi lăsaţi să vă omoare, să omoare un teatru în care s-au înfăptuit minuni! - protest ONB, ora 14,30

Citiţi enunţul evenimentului şi îndemnurile celor care şi-au anunţat participarea. În curând, veţi citi o relatare de la faţa locului, un reportaj Mediafax.

"Ministrul Vlad Alexandrescu a transmis printr-un comunicat oficial pe pagina dumnealui de facebook, faptul că mâine va veni să ÎNŞTIINŢEZE angajaţii ONB soluţia agreată de toate părţile implicate, fără să fi avut în prealabil o sesiune de dialoguri cu angajaţii ONB.

Noi nu dorim să ni se impună directori!

Îi susţinem în continuare pe cei doi directori care au fost numiţi în intervalul 4.04 – 19.04.'16, maeştrii Vladimir Conta şi Tiberiu-Ionuţ Soare.

Dorim să rămânem TEATRU DE REPERTORIU şi nu teatru de proiect!

Dorim să avem o conducere alcătuită din profesionişti, din OAMENI DE TEATRU DE OPERĂ!

Nu suntem de acord cu nerespectarea art.16 din Constituţia României, în care o persoană care nu are cetăţenia română, să poată ocupa un post de director general într-o instituţie de stat.

Nu susţinem atitudinile xenofobe, ci doar respectarea art. 16 din Constituţia României.

Facem apel către toate operele şi filarmonicile din ţară şi îi rugăm să fie solidari cu noi în aceste momente cruciale pentru existenţa Operei Naţionale din Bucureşti!
Facem apel către publicul ONB şi către toţi oamenii care iubesc OPERA ŞI BALETUL, acum este momentul să fie alături de noi!

Ne dorim TRANSPARENŢĂ în tot ceea ce ţine de deciziile legate de Opera Naţională din Bucureşti, COMUNICARE şi RESPECT RECIPROC!

„Arta nu este pentru laşi, pentru ticăloşi şi business! Arta este pentru suflet, spirit şi mântuire! Nu mai lăsaţi pe nimeni, niciodată, să vă îngenuncheze! Nu înţelegeţi că nu vă poate da afară nimeni pe toţi ci invers! Dacă TOŢI vom rămâne UNIŢI, această instituţie va supravieţui şi vom duce mai departe misiunea extraordinară pe care au început-o cei mari de dinaintea noastră! Dacă nu, vom păta pe veci cu ruşine şi complicitate, imaginea a ceea ce a fost şi trebuie să rămână un MARE TEATRU DE OPERĂ, Teatru de repertoriu! Teatru de Stat!
OPERA NAŢIONALĂ BUCUREŞTI înseamnă fiecare dintre Dvs!
(IRINA IORDĂCHESCU – soprană ONB)

Pagina domnului Vlad Alexandrescu 

Vă aşteptăm în număr cât mai mare, miercuri 20.04.2016, orele 14:30 în faţa Operei Naţionale din Bucureşti!"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici