Ovidiu Anton a refuzat invitaţia Republicii Moldova de a participa împreună la Eurovision

Televiziunea publică a Republicii Moldova (Moldova 1) a lansat, luni, o invitaţie de colaborare între reprezentanta lor la Eurovision, Lidia Isac, şi Ovidiu Anton, cel care trebuia să reprezinte România, acesta refuzând colaborarea, gest pe care l-a considerat "extraordinar, unic şi nobil".

9104 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Anton a refuzat invitaţia Republicii Moldova de a participa împreună la Eurovision

Ovidiu Anton a refuzat invitaţia Republicii Moldova de a participa împreună la Eurovision

Ovidiu Anton a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj de mulţumire faţă de iniţiativa de solidaritate a Republicii Moldova, spunând că nu va uita niciodată "acest gest deosebit", dar că nu doreşte să afecteze prestaţia reprezentantei din Moldova. De asemenea, acesta a adăugat că dorinţa sa este de a cânta pe scena de la Stockholm melodia cu care s-a pregătit pentru concurs, "Moment of Silence".

Redăm integral mesajul publicat de Ovidiu Anton luni seara pe Facebook: "Mă înclin în faţa fraţilor noştri din Moldova, este un gest extraordinar, unic şi nobil. Pentru că ştiu câtă muncă este în pregătirea unui astfel de moment şi cât de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist, nu vreau să afectez în vreun fel prestaţia Lidiei pentru care a investit atâta energie. Este o piesă care i se potriveşte de minune şi oricât îmi doresc să fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta să o fac aducând riscuri pentru alţi artişti. Eu îmi doresc să cânt la Stockholm, îmi doresc să cânt 'Moment of Silence' pentru toţi, români, moldoveni şi pentru fanii Eurovision de pretutindeni".

Acesta i-a urat Lidiei succes, spunând că este momentul ei să strălucească şi şi-a exprimat aprecierea faţă de această iniţiativă: "Succes, Lidia, este momentul tău şi ai să străluceşti! Mulţumesc încă o data pentru acest gest deosebit. Nu voi uita niciodată".

Moldova 1 a transmis, luni după amiază, un comunicat de presă (http://trm.md/ro/comunicate/comuniicat-de-presa/) prin care a declarat că regretă faptul că "excelenta prestaţie" a interpretului Ovidiu Anton, câştigătorul etapei naţionale "Eurovision România 2016", nu va putea fi aplaudată de pe scena de la Stockholm, lansând totodată invitaţia ca România să participe la concurs, alături de Moldova, printr-un duet al celor doi reprezentanţi.

"Considerăm că este un precedent neplăcut în raport cu o televiziune publică. Suntem solidari cu întreaga echipă TVR şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeaşi sală, pentru a se susţine reciproc, având în vedere spaţiul cultural şi valoric comun", se mai afirmă în comunicat.

"Odată cu acest mesaj de solidaritate, lansăm şi ideea unei colaborări dintre reprezentanţii ţărilor noastre. În acest context, îl invităm pe Ovidiu Anton să evolueze pe scena Eurovision alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Suntem convinşi că cei doi pot face un duet de excepţie cu piesa 'Falling Stars' în semifinala din 10 mai" - este invitaţia făcută de Republica Moldova, în scopul de a "depăşi momentele de criză".

Totodată, televiziunea publică a Republicii Moldova l-a invitat pe Ovidiu Anton pe 14 mai la Chişinău la spectacolul în aer liber dedicat concursului şi care va fi "succedat de transmisiunea finalei ESC2016", acest eveniment urmând să fie transmis în direct de televiziunea Moldova 1.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat, vineri, EBU pe site-ul oficial, una dintre consecinţe fiind eliminarea din competiţia muzicală Eurovision.

Ovidiu Anton, câştigătorul finalei selecţiei naţionale a Eurovision, cu piesa "Moment of Silence", care s-a desfăşurat, pe 6 martie, la Sala Sporturilor din Baia Mare a exprimat, extrem de succint, vineri, pe Facenook, că acest gest este unul nedrept, trebuind să se declare învins.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici