Video Pastila de lectură: Poeta Cătălina Bălan recomandă ”Conjuraţia imbecililor”, de John Kennedy Toole

  • Poeta Cătălina Bălan recomandă, pentru Pastila de lectură, romanul ”Conjuraţia imbecililor”, de John Kennedy Toole, publicat şi republicat la Polirom, cel mai recent, în 2017.
  • ”V-aţi gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă într-o bună zi aţi spune exact ce vă trece prin minte oamenilor cu care interacţionaţi?”, îşi începe prezentarea Cătălina Bălan.
  • ”O dată la cinci minute, adăugăm pe lista noastră o carte nouă de citit. Eu vreau să vă propun o lectură care să vă facă plăcere”
195 afișări

Poeta Cătălina Bălan recomandă, pentru Pastila de lectură, romanul ”Conjuraţia imbecililor”, de John Kennedy Toole, publicat şi republicat la Polirom, cel mai recent, în 2017. ”O carte care să vă facă mai veseli. Acum suntem bombardaţi cu tot felul de recomandări de lecturi, care mai de care, o dată la cinci minute, adăugăm pe lista noastră o carte nouă de citit. Eu vreau să vă propun o lectură care să vă facă plăcere”, arată tânăra scriitoare, ”este o carte foarte bună şi este la temă, se pliază foarte bine pe starea noastră în acest moment”. 

”V-aţi gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă într-o bună zi aţi spune exact ce vă trece prin minte oamenilor cu care interacţionaţi?”, îşi începe prezentarea Cătălina Bălan.
 
”E scrisă cu foarte multă bunătate. E scrisă de un autor care are foarte multă compătimire pentru personajul său principal”, notează poeta. 

Cătălina Bălan s-a născut în 1995, la Chişinău. A crescut la Bucureşti şi este absolventă a secţiei franceze a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti (2017) şi a unui Master de Diplomaţie în Economia Internaţională, Academia de Studii Economice, Bucureşti (2019). Între 2011 şi 2014, PR junior al editurii Casa de Pariuri Literare. Debutează cu poezie la 13 ani, în Stare de Urgenţă, proiect publicistic nonconformist al unor oameni de artă de pe ambele maluri ale Prutului. Publică poezie, proză, critică şi analiză politică în mai multe reviste (Observator Cultural, Contrafort, Revista la Plic etc.). Prezentă în antologii de poezie şi proză din România, Republica Moldova, Franţa, Belgia, Elveţia. A participat la diverse festivaluri literare şi tabere de creaţie, a citit la cele mai importante cenacluri din ţară şi a luat câteva premii pentru poezie. A debutat în 2019 cu volumul de poezie „Cutii”, la editura Paralela 45.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici