Video Pastila de lectură: Scriitorul Andrei Doşa recomandă ”Aventura arctică”, de Peter Freuchen

  • Scriitorul Andrei Doşa recomandă ”Aventura arctică”, de Peter Freuchen
  • Peter Freuchen (1886-1957) este un explorator arctic, antropolog, actor şi scriitor danez
  • Volumul ”Aventura arctică”, de Peter Freuchen, este publicat de editura Art, în 2017, în traducerea lui Dan Sociu
  • ”Abundă de situaţii limită şi ştim că situaţiile limită trezesc în cititor o trăire cathartică, eliberatoare”
  • Andrei Dósa s-a născut a Braşov, în 1985 şi a publicat poezie şi proză
164 afișări

Scriitorul Andrei Doşa recomandă ”Aventura arctică”, de Peter Freuchen, volum publicat de editura Art, în 2017,în colecţia „Ocheanul întors”. 

”M-am oprit asupra acestei cărţi pentru că abundă de situaţii limită şi ştim că situaţiile limită  trezesc în cititor o trăire cathartică, eliberatoare”, remarcă Andrei Doşa.
 
”O situaţie-limită extrem de dură care durează şase luni şi căreia Freuchen reuşeşte să îi facă faţă datorită tăriei de caracter”, explică scriitorul născut la Braşov.

Andrei Dósa s-a născut în 1985, la Braşov. A absolvit cursurile masterului de Inovare Culturală din cadrul Facultăţii de Litere din Braşov. A publicat volumele: Când va veni ceea ce este desăvârşit, Editura Tracus Arte, 2011; American Experience, Editura Cartea Românească, 2013; Nada, Editura Pandora M, 2015; Adevăratul băiat de aur, Casa de Editură Max Blecher, 2017. În 2018 a publicat romanul Ierbar la editura Polirom. A tradus mai multe cărţi din engleză şi maghiară. În anul 2017 a fost desemnat ca fiind unul dintre cei zece scriitori din cadrul New European Voices, program coordonat de platforma Literature Across Frontiers.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici