Record de participare la TIFF, au fost vândute peste 90.000 de bilete

Cea de-a 16 ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca a înregistrat un record al biletelor vândute, peste 90.000, cu 14% mai multe decât anul trecut. Recordul absolut pentru o singură proiecţie a fost înregistrat la filmul ”Afacerea Pigot”.

109 afișări
Imaginea articolului Record de participare la TIFF, au fost vândute peste 90.000 de bilete

Record de participare la TIFF, au fost vândute peste 90.000 de bilete

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de organizatori, deschiderea festivalului, cu filmul ”Regele Belgiei”, a fost marcată de un număr record de participanţi, peste 3.000, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Început şi încheiat cu proiecţii sold out, TIFF a bifat noi recorduri în istoria sa de 16 ediţii. Pentru a urmări cele 225 de filme din 53 de ţări, spectatorii au achiziţionat peste 90.000 de bilete, cu aproape 14% mai multe decât la ediţia anterioară. De o creştere importantă au avut parte şi vânzările online, 38.9% din totalul de bilete fiind cumpărate astfel, cu 13.,72% mai mult decât în 2016. Recordul absolut pentru o singură proiecţie, în toată istoria festivalului, e deţinut de <Afacerea Pigot>, proiectat în Piaţa Unirii în prezenţa lui Alain Delon, pentru care s-au vândut 3.312 bilete. Deschiderea festivalului, cu <Regele Belgiei>, a fost şi ea marcată de un număr record de participanţi, peste 3.000”, se arată în comunicat.

De asemenea, Castelul Banffy de la Bonţida a găzduit peste 2.000 de spectatori la Cine-concertul Metropolis, un record pentru evenimentul Week-end la Castel.

”Numărul total de participanţi – incluzându-i pe cei prezenţi la proiecţiile gratuite în aer liber, workshop-uri, lansări, expoziţii, dezbateri – se ridică la 130.000. Peste 1200 de invitaţi români şi străini au sosit la Cluj în cele zece zile de festival”, se mai arată în comunicatul TIFF.

Reprezentanţii TIFF au subliniat că numărul de evenimente sold out a înregistrat un nou record, pentru 27 de proiecţii şi evenimente speciale, biletele fiind epuizate rapid.

”TIFF 2017 a avut succes şi în online. Aplicaţia mobile TIFF2017 a avut peste 12.000 de utilizatori activi, o creştere de 180% faţă de anul anterior. Site-ul www.tiff.ro, actualizat în permanenţă înainte şi în timpul festivalului, a fost vizitat de 82.889 de utilizatori, aproape dublu faţă de 2016, înregistrând 1.012.158 de afişări. Blogul oficial blog.tiff.ro a avut peste 22.699 de afişări în perioada festivalului, 74,4% dintre cei care l-au accesat fiind utilizatori noi. Pagina de Facebook TransilvaniaIFF a transmis live imagini de la sosirea invitaţilor la Gala de închidere, 54.634 de oameni urmărind momentele de pe covorul roşu, reach-ul organic atingând cifra de 381.744. Clipurile postate pentru această ediţie au depăşit 1,8 milioane de vizualizări pe Facebook, albumul foto de la deschiderea TIFF a fost văzut de 116.227 de ori”, se precizează în comunicat.

De buna desfăşurare a evenimentelor s-au asigurat anul acesta circa 400 de voluntari cu vârste cuprinse între 15 şi 43 de ani, unii venind din ţări precum Franţa, Italia, Lituania, Marea Britanie, Moldova şi Spania.
TIFF s-a desfăşurat în perioada 2 – 11 iunie la Cluj-Napoca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici