Rock FM vrea să îşi extindă reţeaua în alte opt localităţi

Rock FM vrea să îşi extindă reţeaua în alte opt localităţi, între care Alba Iulia, Bacău şi Vaslui, conform planurilor prezentate de oficialii postului de radio la concursul organizat, începând de luni, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru atribuirea a 70 de frecvenţe radio.

2892 afișări
Imaginea articolului Rock FM vrea să îşi extindă reţeaua în alte opt localităţi

Rock FM vrea să îşi extindă reţeaua în alte opt localităţi

Consiliul Naţional al Audiovizualului organizează, începând de luni, un concurs pentru atribuirea unui număr total de 70 de frecvenţe de radio, tematice şi generaliste.

Societatea Canet Radio SRL s-a înscris la concursul organizat de CNA şi a solicitat opt noi frecvenţe pentru postul de radio Rock FM, în localităţile Adjud, Alba Iulia, Bacău, Focşani, Petroşani, Slatina, Slobozia şi Vaslui.

Asociaţii societăţii Canet Radio SRL sunt New Century Media Holdings BV (Olanda) (asociat unic Benke Gabor) - 80% şi SBS Broadcasting Media SRL - 20%.

La concursul CNA de luni au fost prezenţi Florin Ciobîcă, director general al reţelei de radio deţinută de SBS în România, şi Romeo Repta, directorul de reţea al SBS.

Conform dosarului depus la CNA, Rock FM este un post de radio tematic - muzical, care difuzează programe 24 de ore pe zi.

Grila Rock FM cuprinde programe de informare - 8%, programe educative şi cultuale - 1,15%, programe de divertisment - 86,2% şi publicitatea - 4,6%.

Reprezentanţii SBS au declarat în faţa Consiliului că doresc extinderea postului de radio Rock FM la nivel naţional. În prezent, Rock FM deţine zece licenţe audiovizuale (nouă terestre - în Bucureşti, Bistriţa, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureş şi una de satelit).

Dacă CNA va aproba ca Rock FM să primească cele opt noi licenţe solicitate, acestea ar urma să înceapă emisia în şase luni.

Cheltuieli totale pentru fiecare nouă staţie a Rock FM ar urma să fie, în perioada 2013 - 2018, de 144.700 de euro, fiind estimate venituri din publicitate în valoare de 140.500 de euro pe staţie locală, în aceeaşi perioadă.

Fiecare dintre aceste noi opt staţii locale ale Rock FM ar urma să aibă câte patru angajaţi.

Romeo Repta a spus că postul de radio Rock FM a fost lansat în urmă cu trei ani, decizia participării la concursul organizat de CNA venind ca urmare a strategiei companiei de a se dezvolta.

"Structura de programe pentru toate localităţile unde va emite Rock FM va fi retransmisie, fiind vorba despre un post de radio muzical. Ştirile se fac exclusiv din Bucureşti, fiind difuzat un program informativ din oră în oră", a spus Romeo Repta.

La rândul său, Florin Ciobîcă a spus că un post de radio de rock este unul care este foarte greu de susţinut din punct de vedere financiar. "Noi suntem foarte bucuroşi şi mândri că am putut să punem acest proiect pe piaţă în România şi să vedem şi performanţele (...) Faptul că am reuşit să îl susţinem este un lucru care se întâlneşte cu rolul mass-media din România, de a avea grijă de igiena socială", a spus Florin Ciobîcă.

El a mai spus că Rock FM a putut fi susţinut şi pentru că face parte din portofoliul companiei SBS. "Rock FM face parte din portofoliul companiei noastre, avem o strategie de portofoliu, multibrand. În momentul în care vom avea o masă critică de ascultători, considerăm că vom reuşi să depăşim pierderile (înregistrate de Rock FM, n.r.) (...) Credem că proiectul nostru este un proiect fezabil", a mai spus Ciobîcă.

SBS Broadcasting Media face parte din grupul paneuropean ProSiebenSat.1, care operează în România radiourile Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM, precum şi televiziunile Prima TV şi Kiss TV.

Pe de altă parte, luni, la concursul CNA a participat şi societatea Adway Direction SRL, care doreşte să lanseze un post de radio nou - Tradiţional FM, cu profil tradiţional-folclor, în localităţile Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Bistriţa, Slatina, Suceava, Târnăveni şi Vaslui.

Asociatul Adway Direction SRL este Decebal Victor Cotoc, care mai deţine posturile de radio Impuls FM şi Napoca FM. De asemenea, Decebal Cotoc este cel care a cumpărat în anul 2012, de la Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, cele patru licenţe pe care în trecut BBC emitea în România (în localităţile Bucureşti, Constanţa, Sibiu şi Timişoara).

La concursul CNA de luni a participat şi societatea Aliria SRL, care doreşte să lanseze postul cu profil cultural-artistic Radio Gamma în Cluj-Napoca.

La concurs a participat şi Asociaţia On Air din Bucureşti, care doreşte să lanseze postul de radio Trafic FM, cu un profil informativ-trafic auto, în localităţile Alba Iulia, Cluj-Napoca, Nucet, Panciu, Slatina, Slobozia.

Totodată, Patriarhia Română a candidat la concursul CNA, pentru obţinerea a şapte licenţe noi pentru Radio Trinitas, în localităţile Adjud, Focşani, Nucet, Panciu, Petroşani, Slobozia şi Târnăveni, în timp ce Asociaţia Centrului Media Speranţa a concurat pentru completarea reţele Radio Vocea Speranţei cu opt frecvenţe, în Adjud, Cluj-Napoca, Focşani, Oneşti, Panciu, Slobozia, Timişoara şi Vaslui.

Concursul se va întinde pe câte zile va fi necesar până la atribuirea tuturor frecvenţelor.

Rezultatele concursului ar urma să fie făcute publice după audierea tuturor societăţilor care concurează pentru calupurile tematice, respectiv generaliste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici