Romanica, o platformă digitală de învăţare a limbilor romanice, inclusiv română, lansată în Franţa

Romanica, o platformă digitală de învăţare a limbilor romanice, inclusiv română, a fost lansată Paris, la sediul Ministerului francez al Culturii, iar evenimentul face parte din seria de manifestări dedicate Sezonului România-Franţa, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

108 afișări
Imaginea articolului Romanica, o platformă digitală de învăţare a limbilor romanice, inclusiv română, lansată în Franţa

Romanica, o platformă digitală de învăţare a limbilor romanice, inclusiv română, lansată în Franţa

Ministrul francez al Culturii, Frank Riester, a prezentat luni, la sediul ministerului, Romanica - un proiect video de învăţare a limbilor romanice.

Evenimentul a avut loc în prezenţa preşedintelui Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu, şi a preşedintelui Institutului Francez, Pierre Buhler, a ambasadorului României la Paris, Luca Niculescu, precum şi a comisarului general francez al Sezonului România-Franţa, Jean-Jacques Garnier.

Prezentat sub forma unei platforme digitale, Romanica este un proiect care înglobează opt limbi romanice, printre care şi limba română. Scopul acestuia este de a-i familiariza pe utilizatori cu o serie de elemente din fiecare limbă romanică, cu accent pe asemănările care există între unele expresii şi cuvinte, în ciuda distanţei fizice dintre vorbitorii acestor limbi.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul manifestărilor dedicate Sezonului România-Franţa, demers unic de diplomaţie publică, economică şi culturală la care Institutul Cultural Român (ICR) este partener.

Lansarea platformei digitale Romanica avut loc în ultima zi a Târgului Livre Paris 2019, ediţie la care România a participat, pentru a 11-a oară, cu un stand realizat de Institutul Cultural Român.

Şi în acest an, ca şi în anul precedent, standul României a fost remarcat şi elogiat de oficialităţile franceze şi europene prezente la deschidere, de oamenii de cultură şi de public. Acesta a surprins nu numai prin volumele extraordinare expuse ci şi prin programul dens de dezbateri şi lansări. Conceptul standului, plasat la graniţa dintre literatură şi artă plastică, este o abordare diferită a spaţiului
expoziţional, care a evidenţiat autorii titlurilor de la editura ICR, potrivit organizatorilor.

Institutul Cultural Român a organizat, în această perioadă, la Livre Paris, evenimente din cadrul Sezonului România-Franţa pe scena Polar, dar şi în spaţiul expoziţional Nouveau Visage, unde sunt prezentate portretele a zece tineri scriitori români.

Sezonul se desfăşoară alternativ în Franţa şi România, în perioada 27 noiembrie 2018 - 14 iulie 2019, având ca principale obiective: actualizarea imaginii şi percepţiei celor două popoare unul faţă de celălalt; întărirea legăturilor economice, ştiinţifice, culturale si de societate care unesc cele două ţări; sprijinirea mediului de afaceri din cele două ţări pentru dezvoltarea de proiecte
comune; reafirmarea ataşamentului celor două ţări faţă de o Europă a păcii, a ideilor şi a cooperării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici