Teatrul Metropolis sărbătoreşte 5 ani de activitate şi lansează publicaţia online Ziarul Metropolis

Teatrul Metropolis din Bucureşti sărbătoreşte cinci ani de activitate, timp în care a prezentat publicului 100 de spectacole, peste 500 de artişti şi 1.500 de reprezentaţii, evenimentul fiind marcat prin lansarea publicaţiei online Ziarul Metropolis, o platformă de promovare a evenimentelor culturale.

232 afișări
Imaginea articolului Teatrul Metropolis sărbătoreşte 5 ani de activitate şi lansează publicaţia online Ziarul Metropolis

Teatrul Metropolis sărbătoreşte 5 ani de activitate şi lansează publicaţia online Ziarul Metropolis (Imagine: www.ziarulmetropolis.ro)

Teatrul Metropolis, deschis oficial pe 1 noiembrie 2007, este condus de actorul George Ivaşcu, director onorific fiind Radu Beligan. Instituţia de spectacole se află în subordinea Primăriei Capitalei.

"Am atins cinci ani împreună. Cinci ani de teatru, cinci ani de întâlniri, cinci ani plini de bucuria pe care actul teatral o sădeşte adânc în sufletul oamenilor. Sunt ani în care am învăţat cu toţii ce înseamnă să dăm viaţă unui teatru, să-l creştem, să-l iubim şi să credem în el aşa cum credem în noi înşine. Teatrul este poezia desprinsă din carte, devenită omenească. Iar pentru ca minunea să se înfăptuiască e nevoie ca sala să fie locuită. Locuitorii sălilor de spectacol sunt cei cărora le mulţumim pentru viaţă. Ei fiinţează teatrul iar în absenţa lor acesta ar fi doar o sala goală", spune George Ivaşcu, manager al Teatrului Metropolis, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, la cei cinci ani de existenţă, Teatrul Metropolis lansează Ziarul Metropolis, oferind astfel publicului, dar şi celorlalte instituţii de cultură, o perspectivă asupra fenomenului cultural din România şi nu numai.

"Ziarul Metropolis se doreşte a fi o platformă de promovare şi mediatizare a evenimentelor culturale naţionale, născută din nevoia de a se adresa unui segment cât mai mare de public, nu doar din Bucureşti, ci şi din ţară, şi de a promova informaţii folosindu-ne de resursele pe care ni le oferă internetul", se spune în comunicat. Începând de vineri, publicaţia este disponibilă pe site-ul www.ziarulmetropolis.ro.

Potrivit comunicatului, Teatrul Metropolis este unicul teatru de proiecte din Bucureşti şi unul dintre puţinele de acest fel din România. Pe afişele teatrului figurează numele celor mai importanţi actori români, dar şi numele unor tineri talentaţi.

Într-un timp relativ scurt, Teatrul Metropolis a câştigat recunoaşterea publicului datorită proiectelor sale. La Metropolis au montat regizori celebri precum: Radu Beligan, David Esrig, Aureliu Manea, Alexandru Tocilescu, Olga Tudorache, Cătălina Buzoianu, Sanda Manu, Alice Barb, Victor Ioan Frunză, Tompa Gabor, Laszo Bocsardi, Mihai Măniuţiu, Gelu Colceag, Horaţiu Mălăele, Dragoş Galgoţiu, Felix Alexa etc.

De asemenea, Teatrul Metropolis şi-a cucerit notorietatea în ţară, prin turneele realizate sau prin invitaţiile de a participa la festivaluri. În această formulă, teatrul a realizat şi primii paşi peste graniţă, răspunzând solicitărilor şi aşteptărilor publicului românesc din diasporă, se mai spune în comunicat.

În cei cinci ani de activitate Metropolis a cultivat programe dedicate atât publicului cât şi artiştilor, precum "Excelenţa în teatru", "Cultură şi Educaţie prin teatru", "Tineri creatori" şi programe sociale.

Un loc aparte în activitatea teatrului îl ocupă "Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame)", un proiect iniţiat de Teatrul Metropolis în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti şi centrul comercial Cocor, care are menirea de a omagia mari artişti ai scenei româneşti pentru întreaga carieră.

Până în prezent au primit stele pe Aleea Celebrităţilor din centrul Bucureştiului: Amza Pellea (postum), Florin Piersic, Victor Rebenciuc, Radu Beligan, Horaţiu Mălăele, Iurie Darie, Marin Moraru, Ştefan Iordache (postum), Ion Caramitru, Stela Popescu, Marian Mihuţ, Mircea Albulescu, Draga Olteanu Matei, Sebastian Papaiani, Ileana Stana Ionescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Alexandru Tocilescu, Maia Morgenstern, Costel Constantin şi George Mihaiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici