Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere, susţinute de aşteptările privind un nou pachet de sprijin financiar pentru Grecia, care reduce riscurile restructurării în curând a datoriilor, transmite Reuters.

9 afișări

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,8% şi a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni şi jumătate.

Oficiali ai Uniunii Europene s-au reunit la Viena pentru a discuta un al doilea plan de sprijin financiar pentru Grecia, între măsurile analizate fiind rostogolirea datoriilor şi prelungirea termenelor de maturitate ale obligaţiuni, au declarat surse apropiate situaţiei.

Potrivit Wall Street Journal, Germania analizează renunţarea la un plan de restructurare rapidă a obligaţiunilor Greciei, ceea ce ar contribui la depăşirea impasului privind necesarul de finanţare al acestei ţări.

"Vor să se asigure că nu va avea loc o restructurare şi este destul de clar că fac tot ce pot pentru ca lucrurile să evolueze cât mai bine pentru Grecia şi alte ţări îndatorate din zona euro", a declarat Mike Lenhoff, analist şef la compania Brewin Dolphin.

Titlurile bancare au avut cea mai mare contribuţie la avansul pieţei.

Indicele STOXX Europe 600 Banks a urcat cu 1%.

Acţiunile băncilor elene au avansat cu 10,1%.

Pe alte pieţe, indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,8%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,8% şi CAC 40 al bursei din Paris cu 1,6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici