Acţiunile europene înregistrează cea mai lungă serie de creştere săptămânală de câştiguri din aprilie

Acţiunile europene au înregistrat a treia creştere săptămânală consecutivă, în perioada cea mai aglomerată în ceea ce priveşte rezultatele financiare în acest sezon, înregistrând un avans de 1,2% pe parcursul săptămânii, cea mai lungă serie săptămânală de câştiguri începând din aprilie. ADVERTORIAL

133 afișări
Imaginea articolului Acţiunile europene înregistrează cea mai lungă serie de creştere săptămânală de câştiguri din aprilie

Acţiunile europene înregistrează cea mai lungă serie de creştere săptămânală de câştiguri din aprilie

Cele mai importante date bursiere

Înţelegerea şi analizarea datelor pieţei de valori este esenţială atât pentru investitorii cu experienţă, cât şi pentru cei noi veniţi, deoarece oferă informaţii cruciale cu privire la performanţa diferitelor acţiuni şi tendinţele generale ale pieţei. Un aspect fundamental pe care fiecare investitor ar trebui să-l înţeleagă este conceptul de ce este o bursă de valori?

Aceasta este o piaţă financiară unde se efectuează tranzacţii de cumpărare şi vânzare a activelor financiare precum acţiuni, obligaţiuni şi mărfuri. Aceasta furnizează un cadru reglementat şi transparent pentru investitori să tranzacţioneze aceste active şi să obţină informaţii despre preţurile curente. Ultimele date de pe aceste burse internaţionale arată că:

  •  Indicele Stoxx 600 a închis cu o scădere de 0,2% în ziua respectivă, în urma deciziei Băncii Japoniei de a relaxa controlul asupra curbei randamentelor.
  • Acţiunile din sectorul chimic au înregistrat performanţe peste aşteptări, propulsate de BASF, care a declarat că se aşteaptă ca refacerea stocurilor reduse să conducă la o recuperare tentativă a producţiei chimice în cea de-a doua jumătate a anului;
  • Acţiunile din sectorul produselor de consum şi al băncilor au înregistrat, de asemenea, creşteri, în timp ce sectoarele media şi minerit au înregistrat scăderi.
  • La început acestui an acţiunile europene se confruntau cu o perspectivă incertă, dar datele economice, după o jumătate de an, demonstrează că lucrurile stau mai bine decât se anticipa.

Rapoartele semestriale privind cele mai importante economii europene

Evoluţia din primul semestru al acestui an vine cu câteva elemente surprinzătoare: 

    • economia Franţei a crescut semnificativ mai rapid decât estimările şi inflaţia a scăzut, oferind o surpriză pozitivă într-un moment în care creşterea dobânzilor alimentează temeri de recesiune în zona euro formată din 20 de naţiuni.
    • în acelaşi timp, inflaţia din Germania a încetinit şi ea mai mult decât s-a anticipat în luna iulie, furnizând mai multe dovezi ale unei moderaţii treptate în presiunile de preţ din zona euro.

Cu toate aceste evoluţii pozitive, strategii de pe piaţă au declarat că rămân precauţi cu privire la perspectiva acţiunilor în cea de-a doua jumătate a anului.

Ce prevesteşte avansul indicelui S&P 500 din această perioadă?

O serie de cunoscuţi strategi ai pieţei de capital şi-au exprimat perspectivele asupra evoluţiei acţiunilor europene în contextul analizei creşterii indicelui S&P 500. Iată câţiva exemple notabile:
John Stoltzfus, strateg principal de investiţii la Oppenheimer Asset Management, a revizuit în sus aşteptările pentru indicele S&P 500 la cel mai înalt nivel estimat pe piaţă. El estimează că indicele va atinge nivelul de 4,900 până la sfârşitul anului, lăsând astfel spaţiu pentru o creştere suplimentară de 7%.

Marko Kolanovic de la JPMorgan Chase & Co a recunoscut că şi-a greşit predicţia pentru anul 2023. Cu toate acestea, el a menţinut ţinta sa pentru sfârşitul anului pentru S&P 500 la nivelul de 3,900, ceea ce implică o scădere de 15% faţă de nivelul actual de tranzacţionare de aproximativ 4,590. Kolanovic a exprimat îngrijorare cu privire la scăderea inflaţiei şi a susţinut că politica monetară restrictivă ar putea spori vulnerabilităţile sectorului privat şi ar putea pune capăt expansiunii globale.

Michael Hartnett de la Bank of America Corp a fost surprins de rezilienţa economiei americane şi de ascensiunea bruscă a raliului tehnologic condus de inteligenţa artificială. El a subliniat că raliul actual din pieţele de acţiuni, bazat pe parierea pe continuarea expansiunii economice şi pe posibile tăieri ale ratelor de către băncile centrale globale, ar putea fi în cel mai bun caz o speranţă înşelătoare.

Evoluţia acţiunilor europene în acest an. Concluzii

Într-o perioadă de creştere continuă a acţiunilor europene, cea mai lungă serie de câştiguri săptămânale din aprilie, perspectivele pieţei s-au schimbat într-o notă mai pozitivă. În pofida unor provocări economice iniţiale, evoluţiile din primul semestru al anului, precum creşterea surprinzătoare a economiei Franţei şi încetinirea inflaţiei în Germania, au adus optimistul pe pieţele europene.

Acţiunile din diverse sectoare au înregistrat creşteri, însă experţi importanţi exprimă opinii variate cu privire la direcţia viitoare a pieţelor. În timp ce raliul continuu al indicelui S&P 500 a alimentat speranţe în creştere economică şi politici monetare favorabile, există atitudini prudente faţă de a doua jumătate a anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici